Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Μια ακόμη απόδειξη του τι σημαίνει να είναι οι κομμουνιστές στην εξουσία!

 Κανένα από τα μέλη , στελέχη, οπαδούς, ψηφοφόρους του ΚΚΕ δεν εκπλήσει η δουλειά που γίνεται στο Δήμο Πάτρας. Κάπως έτσι ονειρευόμαστε την εξουσία της εργατικής τάξης, τη λαϊκή εξουσία. Όσους λόγους όμως έχουμε να είμαστε περήφανοι για τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας, άλλους τόσους έχουμε να στενοχωριόμαστε με την παραίτηση , την αδιαφορία, την κακομοιριά , την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρεία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. 
Ε, όχι λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε.....
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΛΥΚΟΥΣ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...

Πάτρα:Πως οι εργαζόμενοι του Δήμου ξανα- έκαναν «στολίδι» το Παμπελοποννησιακό στάδιο, χωρίς ευρώ!


Αναδημοσίευση από thebest.gr
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, κληρονομιά στην πόλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, βρίσκεται σήμερα σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, έτοιμο να φιλοξενήσει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και τους εκατοντάδες Πατρινούς που καθημερινά το χρησιμοποιούν για να αθληθούν.
Αν και το«στολίδι» της πόλης, δεν ξέφυγε από την κοινή μοίρα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της χώρας, οι οποίες αφέθηκαν στην τύχη τους, χωρίς κονδύλια και προσωπικό από την κεντρική εξουσία, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων με μεράκι και προσωπική εργασία και χωρίς κόστος για τα δημοτικά ταμεία, δίνουν καθημερινή μάχη να ξαναφέρουν τις εγκαταστάσεις στην κατάσταση του 2004.
Μιλώντας στο thebest.gr, στελέχη της δημοτικής Αρχής για το θέμα, ανέφεραν:
"Η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρούνται οι εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σε υψηλό επίπεδο γι’ αυτό και αναγνωρίζεται ως ένα στάδιο – κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό.
Δίχως να έχει την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη συντήρησή του και την αποκατάσταση βασικών λειτουργιών του Σταδίου.
Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το Στάδιο σε κακή κατάσταση, με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης και της απαξίωσης.
Από την πρώτη μέρα που παρέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, έριξε βάρος στην αποκατάσταση του Σταδίου για να το παραδώσει στο λαό της Πάτρας για δωρεάν χρήση.
Σήμερα, χιλιάδες Πατρινόπουλα χρησιμοποιούν δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και δεκάδες αθλητικά σωματεία του μαζικού αθλητισμού απολαμβάνουν τις δομές του Σταδίου.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να επαναφέρει το Παμπελοποννησιακό στην κατάσταση που παραδόθηκε το 2004 και με πολύ πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων, ώστε να το χαίρονται ο λαός και η νεολαία.
Τον τελευταίο χρόνο έγιναν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης, με ελάχιστο κόστος για το Δήμο."
Ακολουθούν μερικές από τις εργασίες που έχουν γίνει στο Παμπελοποννησιακό στάδιο από τους ίδιους τους υπαλλήλους.
Μερική Αποκατάσταση Ηχητικής Εγκατάστασης κυρίως Γηπέδου και Κερκίδων
Παραμετροποίηση και επισκευή ορισμένων από τους 25 καμένους ενισχυτές Η επισκευή συνεχίζεται, προς το παρόν άνευ κόστους.
Αποκατάσταση Μικροφωνικής Εγκατάστασης Συστήματος Ανακοινώσεων λεωφορειόδρομου και περιβάλλοντος χώρου
Μετά από την αποτυχία δυο εξωτερικών εταιριών για επισκευή της μικροφωνικής εγκατάστασης του λεωφορειόδρομου, και του συστήματος ανακοινώσεων, ο Δήμος προχώρησε σε αίτημα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών, και παραλάβαμε δωρεάν 2 Η/Υ.
Στήθηκε εξ αρχής νέο λειτουργικό και τα απαραίτητα λογισμικά για αποκατάσταση της επικοινωνίας με τους ενισχυτές.
Υλοποιήθηκε κύκλωμα σε γραφική γλώσσα προγραμματισμού για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, την προσομοίωση και τον έλεγχο οργάνων.
Αποκαταστάθηκε έτσι πλήρως το σύστημα ανακοινώσεων και ενδοεπικοινωνίας (μικρό κόστος με την υποστήριξη της westia).
Επισκευή Ηλεκτρονικών Συστημάτων Χρονομέτρησης και Αποτελεσμάτων γηπέδου (Οθονών Matrix)
Πιο συγκεκριμένα: Εντοπισμός προβλήματος και αποκατάσταση βλάβης κατεστραμμένης ηλεκτρονικής πλακέτας των Matrix Οθονών.
Η αντικατάσταση έγινε με καινούργια πλακέτα, δωρεά Αθηναϊκής εταιρίας μετά από πολλαπλές επικοινωνίες, των δημοτικών υπηρεσιών. Αντικατάσταση επίσης καμένου τροφοδοτικού πλακετών (άνευ κόστους).
Επισκευή και Αναβάθμιση λογισμικού του μετατροπέα επικοινωνίας Η/Υ με οθόνες Matrix
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου, η εταιρία στην Αθήνα το κοστολόγησε 700€ πλέον ΦΠΑ. Ο Δήμος τελικά ξόδεψε 30 ευρώ...
Αντικατάσταση απαρχαιωμένου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στο χώρο ελέγχου των οθονών matrix (booth στην κερκίδα) και αναβάθμιση του λογισμικού ψηφιακής επεξεργασίας μηνυμάτων οθονών Matrix από Η\Υ (άνευ κόστους).
Επισκευή και αποκατάσταση φωτισμού φωτεινής πινακίδας Σταδίου (άνευ κόστους).
Αποξήλωση μπαταριών των κεντρικών UPS και εγκατάσταση 65 καινούργιων μπαταριών (κόστος μόνο της αγοράς των μπαταριών).
Επισκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και αποκατάσταση ορθής λειτουργίας των τριών UPS του Σταδίου
Η εταιρία στην Αθήνα το κοστολόγησε 5.000€ πλέον ΦΠΑ. Επισκευάστηκαν από τους εργαζόμενους του Δήμου με κόστος 20€.
Αποκατάσταση ορθής λειτουργίας των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ένδειξης των τριών Μετασχηματιστών (Μ/Σ) (άνευ κόστους).
Αποκατάσταση ορθής λειτουργίας της κύριας και εφεδρικής Γεννήτριας (άνευ κόστους).
Αποκατάσταση αυτοματισμού μετάβασης από Μ/Σ σε Γεννήτριες κατά την πτώση τάσης ΔΕΗ (άνευ κόστους).
Συντήρηση των Πινάκας Μέσης Τάσης & Χαμηλής Τάσης και των τριών Μ/Σ (κόστος υλικών).
Εγκατάσταση εξαερισμού και κλιματισμού στους χώρους του Υποσταθμού -Πίνακα Μέσης τάσης και στους χώρους των τριών Μ/Σ
Το έργο έγινε χωρίς κανένα απολύτως κόστος, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι, επισκεύασαν οι ίδιοι τα παλιά κλιματιστικά και παλιούς ανεμιστήρες, ενώ οι διατρήσεις μπετόν, η απομάκρυνση των μπαζών, τα σοβατίσματα, και η εγκατάσταση έγιναν με ιδία μέσα και προσωπικό.
Αποκατάσταση Δημοσιογραφικών Θεωρείων ξυλουργικές και λοιπές εργασίες καθώς και εγκατάσταση ενσύρματου και ασύρματου δικτύου.
Ελέγχθηκαν, αποκαταστάθηκαν και ενεργοποιήθηκαν 72 πρίζες τηλεφωνίας και internet. Εγκαταστήσαμε κατανεμητή 48 θυρών (rackmount switch (με δωρεά από ΣΕΓΑΣ ) στο booth των ενισχυτών.
Ενοποιήθηκε ο κατανεμητής των θεωρείων με τα τελικά σημεία στα δημοσιογραφικά θεωρεία με patch cord καλώδια δικτύου.
Στον ίδιο χώρο, οι υπάλληλοι του Δημου προχώρησαν στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και στον έλεγχο καλής λειτουργίας ασύρματης δικτύωσης (εξοπλισμός δωρεά από Westia).
Έγινε έλεγχος όλων των πριζών ισχυρών ρευμάτων των θεωρείων και τοποθετήθηκαν 40 πολύμπριζα στις επιφάνειες εργασίας (εξοπλισμός από ηλεκτροφωτισμό).
Αποκατάσταση ημιαυτόματου ελέγχου 5 αντλιών άρδευσης και 5 αντλιών ύδρευσης (άνευ κόστους).
Επιδιόρθωση των δοχείων πιέσεων άρδευσης , ύδρευσης και πυρασφάλειας (άνευ κόστους)
Άνοιγμά όλων των φρεατίων του αγωνιστικού χώρου για εντοπισμό και έλεγχο λειτουργίας καλωδιώσεων ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.
Επιδιόρθωση όλων των βλαβών των τελικών σημείων και ενεργοποίηση της ψηφιακής τους επικοινωνίας με τις καμπίνες (rack΄s) των 4 τομέων του σταδίου των 48 θέσεων το καθένα, συνολικά 338 θέσεων (άνευ κόστους).
18. Επισκευή και αποκατάσταση εσωτερικών γραμμών τηλεφωνικού κέντρου, και εγκατάσταση τηλεφώνων ενδοεπικοινωνίας των γραφείων. (άνευ κόστους).
Αποκατάσταση εκκίνησης και ορθής λειτουργίας εξωτερικών ψυκτών (αντλίες, πίνακας ελέγχου, ανεμιστήρες, αντιστροφείς κλπ) τομέα 4 (άνευ κόστους).
Αποκατάσταση βλάβης των 6 κλιματιστικών μονάδων και των 6 κυκλοφορητών του τομέα 4 (άνευ κόστους).
Επίσης από τους εργαζόμενους έγιναν και οι εξής εργασίες:
Έλεγχος και καταγραφή σημείων με προβλήματα μόνωσης στους χώρος του σταδίου & περιμετρικά του λεωφορειόδρομου, καθώς και μερική αποκατάσταση της μόνωσης (η πλήρης αποκατάσταση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών από ανάδοχο)
Αντικατάσταση κατεστραμμένων γυψοσανίδων οροφής περιμετρικά του λεωφορειόδρομου (υλικά και εργασία από την Westia).
Αντικατάσταση 300 λαμπτήρων φθορίου 60εκ. περιμετρικά του λεωφορειόδρομου. (υλικά από . Ηλεκτροφωτισμό). 23. Ξεχωριστές γραμμές φωτισμού, νέες γραμμές UTP και εγκατάσταση ασύρματου δικτυακού εξοπλισμού (Switches και hotspots) 600 μέτρων περιμετρικά λεωφορειόδρομου (υλικά από την Westia).
Ξεχωριστές γραμμές ύδρευσης για τις ανάγκες της εκθέσεως και στους τέσσερους τομείς του Σταδίου
Ηλεκτρονική παρακολούθηση (Ιστοσελίδα) και ψηφιακή αποτύπωση της ενεργειακής κατανάλωσης του Σταδίου καθημερινά ανά ώρα.
Έλεγχος εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού σταδίου και καθημερινή αποκατάσταση βλαβών.
Αποκατάσταση παλαιών και προμήθεια νέου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Διοίκησης, και πολυμηχανήματος. Εγκατάσταση παραμετροποίηση και δικτύωσή τους στο τοπικό δίκτυο. (προμήθεια από παγία)
Αποκατάσταση λειτουργίας μικροφωνικής εγκατάστασης (Επισκευή 1 καμένου μεγαφώνου wufer και αντικατάσταση 2 tweeter) της Αίθουσας τύπου (μικρό κόστος υλικών)
Αντικατάσταση Η/Υ αίθουσας τύπου με καινούργιο τελευταίας γενιάς. (προμήθεια από τμήμα πληροφορικής), παραμετροποίηση, δικτύωση και διασύνδεση του με μικροφωνική και προβολέα.
 Φάνης Βγενόπουλος

1 σχόλιο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Όχι, η Πάτρα δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα περιτριγυρισμένη από άγριο , φουρτουνιασμένο καπιταλιστικό ωκεανό. Ούτε οι κομμουνιστές έχουν την εξουσία ακόμη, δυστυχώς. Ο τίτλος της ανάρτησης σίγουρα είναι συναισθηματικός.Όμως αυτά που συμβαίνουν εκεί είναι άξια προσοχής και διδαχής.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι "όλοι ίδιοι είναι". Ένα επιχείρημα που κατά κόρον αναπαράγεται εδώ και δεκαετίες.Όλοι εμείς που είμαστε δίπλα στο ΚΚΕ , είτε ως μέλη είτε ως οπαδοί, ψηφοφοφόροι,... νιώθαμε , νιώθουμε την ανάγκη να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.Η περίπτωση της Πάτρας λοιπόν αποδεικνύει τουλάχιστο αυτό. Η δημοτική αρχή της Πάτρας παλεύει με όσα μέσα διαθέτει να κάνει τη ζωή αυτού του λαού καλύτερη και από ότι φαίνεται τα καταφέρνει άριστα.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που είναι άξιο παρατήρησης από το λαό της Πάτρας και όχι μόνο.Και σε αυτό το άρθρο περιγράφεται το πως οι εργαζόμενοι κατάφεραν να διορθώσουν πολλά από τα προβλήματα του σταδίου χωρίς να εμπλακεί , στο μεγαλύτερο βαθμό παρά μόνο σε ελαχιστες περιπτώσεις, η ... περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία , χωρίς την οποία, υποτίθεται, δεν υπάρχει ανάπτυξη.Και όμως οι εργαζόμενοι του Δήμου αποδεικνύουν πως μπορούν να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις και να λύσουν πολλά προβλήματα. Μήπως το ΚΚΕ δεν "φωνάζει" πως το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας είναι εξειδικευμένο σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να στηρίξει το σχεδιασμό της Λαϊκής Οικονομίας;
Πολλά μπορεί να πει κανείς, σίγουρα όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ή μάλλον όλοι οι υπόλοιποι , συγχωρέστε μου την έκφραση, που κολοτρίβονται με την ... ιδιωτική πρωτοβουλία, με τους επιχειρηματίες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι ολόιδιοι. Γιατί όπως λέει ο λαός "όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη" ειδικά όταν καταβροχθίζουν κονδύλια εκατομμυρίων με κάθε ευκαιρία.
Να λοιπόν γιατί είμαστε υπερήφανοι για τους κομμουνιστές δημάρχους και ιδιαίτερα για την Πάτρα.