Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων

Διατηρεί τα διόδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για αυτό απέρριψε, χωρίς κάν συζήτηση, την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση τους.
Συγκεκριμένα απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ και το οποίο ψηφίστηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Είναι προφανές πως η τροπολογία απορρίφθηκε γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες.
Και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «ιερό και όσιο» κάτι που διαφάνηκε και από την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!
Μάλιστα είχε προηγηθεί άλλη τροπολογία που προέβλεπε την τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες η μη πληρωμή των διοδίων είχε συμπεριληφθεί στην παραβίαση του ΚΟΚ και να παύσουν οι διώξεις για το «δεν πληρώνω». Τροπολογία που αποσύρθηκε.
902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: "Μακάρι" να κυβερνούσε μια cosa nostra, μια μαφία THN E.E. ! Διότι ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΙΜΗΣ ! Ενώ οι "πολιτικιές" ΔΕΝ έχουν ούτε καν την αίσθηση της ΤΙΜΗΣ, αλλά είναι διαβόλια στίς ... ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ! Αλλωστε αυτή είναι και η ΟΥΣΙΑ του καπιταλισμού, άλλωστε αυτή είναι και η ΟΥΣΙΑ της εκμετάλλευσης του ανθρώπου, ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - Η ... ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, τόσο της ΦΥΣΗΣ (βλ. π.χ. ΣΚΟΥΡΙΕΣ), όσο και την ΚΟΡΥΦΗ της ΦΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (... και τα Χαιρετίσματα ΜΑΣ στην Εκκλησία της Ελλάδος για τον ..."ρόλο" ΤΗΣ !) !!! ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ τον Ισπανό Rato, ΣΑΥΤΟ ΤΟ club, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ και ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΤΡΩΓΟΝΤΑΙ σαν μικροδιαβόλια (... ξανά τα Χαιρετίσματα ΜΑΣ στην Εκκλησία της Χώρας ΜΑΣ) !!! Και στο Φινάλε Φινάλε/Finale, περιμένεται ΕΣΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ;;;; Περιμένεται ... Λύτρωση ;;; ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ/ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ... ΘΑΝΑΤΟΥ (... βαρεθήκαμε να ξαναστέλνουμαι τα Χαιρετίσματα ΜΑΣ στην Εκκλησία του Χριστού, την Εκκλησία της Χώρας ΜΑΣ !!!) !!! ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΙΑΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΔΥΜΑΝΙΚΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ - ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ ΜΑΣ - ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΖΩΗ !!!