Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

΄Οταν... "το ΚΚΕ γερνάει"... και ευθύνεται "ο άνθρωπος από πέτρα"

Το πρώτο μέρος του τίτλου είναι κατανοητό και χιλιοακουσμένο. Ο άνθρωπος από πέτρα ποιος είναι όμως; Έλατε, μια προσπάθεια,... Ευκολάκι είναι.... Μπράβο! Το βρήκατε! Είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας , σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου του ιστολογίου DOCUMENTO , που υπογράφει ο Ι.Σ.Καριώτης.
Μπείτε στον κόπο να διαβάσετε το  άρθρο κάνοντας κλικ , λίγο παραπάνω, στη λέξη documento ή στην διπαλνή εικόνα. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.
Φαντάζομαι οι παλιότεροι, όσοι δηλαδή έχετε μνήμες από τη 10ετία του 80, θα θυμάστε την γνωστή ΠΑΣΟΚοφυλλάδα ΑΥΡΙΑΝΗ  να "σέρνει τα εξ αμάξης"  στο ΚΚΕ  στο ίδιο πάνω-κάτω μοτίβο. Και τι δεν είχε ακούσει ο Χαρίλαος τότε. Στη συνέχεια η Αλέκα ,  έτυχε της  "ιδιαίτερης" περιποίησης των αστικών Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης, αποδίδοντας στο Κόμμα χαρακτηρισμούς του τύπου , "σταλινικό", "απολίθωμα" , "ξύλινος λόγος" που  "κινείται στα όρια της "συνταγματικής νομιμότητας" Ήρθε λοιπόν και η σειρά του Κουτσούμπα. Εδώ ο αρθρογράφος κάνει ένα βήμα παραπάνω.  Ταυτίζει την  φυσιογνωμία του κόμματος με το κατά τη γνώμη του στυλ του Γραμματέα. Οι παλιότεροι χαρακτηρισμοί , σταλινικό, απολιθωμένο,κλπ δίνονται με έναν νέο τρόπο πιο διαστρεβλωτικά χυδαίο τρόπο. Ο λόγος του κόμματος σε συγκεκριμένα ζητήματα έχει κάτι από ...καλβινισμό ( διαβάστε στο τέλος σχετικά) και ισλαμισμό.
Δεν υπάρχει λόγος να αντιπαρατεθεί κανείς σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς (η αναφορά της... Μέδουσας σε σχέση με το ΚΚΕ , κυριολεκτικά σε στέλνει) ή σε όσα αναφέρονται σχετικά με τη μη ενασχόληση του Γραμματέα του ΚΚΕ με τα "υγρά" της καπιταλιστικής ασχήμιας , σε στυλ ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως βεβαίως, παρά μόνο να αποκαλύψει  προθέσεις. 
Μια λίγο πιο προσεκτική ματιά στην πολιτική απόφαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου  όπου για το ΚΚΕ , ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει σχετικά , "Με την έννοια αυτή, η ηγεσία του ΚΚΕ επιβεβαίωσε ότι έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματική πολιτική και κοινωνική σύγκρουση, από τις πραγματικές και καθημερινές αγωνίες και προσδοκίες των στρωμάτων που επιδιώκει να εκφράζει, αρνείται να αναγνωρίσει τη δυνατότητα θετικών μετασχηματισμών εντός του υπάρχοντος παγκόσμιου πλαισίου, και επιμένει να μεταθέτει την επίλυση όλων των προβλημάτων των λαϊκών τάξεων σε ένα μακρινό μέλλον, του οποίου οι προϋποθέσεις έλευσης είναι άγνωστο πώς θα δημιουργηθούν.
Παρόλα αυτά, είναι θετική η διατήρηση των δυνάμεών του, και απολύτως κρίσιμη η κινητοποίησή τους σε μια προσπάθεια απόκρουσης των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει η ΝΔ."
Σε απλά ελληνικά , αρχίζει η επιχείρηση "τσουβάλιασμα"  και "αντιδεξιό μέτωπο",με το ΚΚΕ να φταίει  αν δεν , που δεν, θα υποκύψει σίγουρα. Σε αυτό το σκοπό θα αρχίσουν τα ΣΥΡΙΖΟπουλα να χτυπάνε στο ρυθμό του "μαστίγιου και του καρότου". Κάποιοι θα επιτίθενται χυδαία, κάποιοι θα κάνουν έκκληση στην  υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων από την αριστερά ενωμένη. 
Τελικά φαίνεται να είναι απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο της άρχουσας τάξης που δεν είναι άλλος από την εξαφάνιση του ΚΚΕ με κάθε τρόπο. Προσπαθούν να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά, αφού έφεραν σε πέρας, με επιτυχία  είναι αλήθεια, το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, την ταύτιση τους με όλο τον εσμό των εργατοπατέρων, φτάνοντας μέχρι το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, αφού εξαπέλυσαν τα αριστερά ΜΑΤ, σε όποιον τολμούσε να κινητοποιηθεί,τώρα προσπαθούν  την όποια αντίδραση να την οικοιοποιηθούν , να περάσουν από πάνω της, για να ξανακαβαλήσουν στην εξουσία. Στο τέλος βέβαια θα φταίει το ΚΚΕ, αν τους ξεμπροστιάσει.
'____________________________________________________________________
O Καλβινισμός είναι σύστημα θρησκευτικό και πολιτειακό, που αφορά τη δογματική του χριστιανισμού, τη λατρεία αλλά και το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, όπως αυτο διαμορφώθηκε από τη διδασκαλία του Γάλλου θεολόγου Ιωάννη Καλβίνου, ο οποίος ήταν μαθητής και συνεργάτης του Λούθηρου. Στον καλβινισμό βασίζεται κατά κύριο λόγο, η Πρεσβυτεριανή και η Μεταρρυθμιστική Εκκλησία. Κέντρο της διδασκαλίας αυτής είναι η παντοδύναμη κυριαρχία του Θεού και η προκαθορισμένη από αυτόν πορεία των ανθρώπων προς την αιώνια κόλαση. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: