Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ

Σε κάτι τέτοιες στιγμές  το μυαλό σου γυρίζει πίσω σε  ρήσεις των "κλασικών", όπως ο Λένιν ή όπως ο Χαρίλαος.
«Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακρι-βώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προ-λετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώ-σουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστι-κό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πά-γος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρό-μος χαράχτηκε» Β.Ι. Λένιν.
Απόσπασμα από συνέντευξη του Χαρίλαου  στα ΝΕΑ στον Γ.Διακογιάννη στις 21 Μαρτίου 1999.
.....Κοιτάξτε γύρω σας. Ανεργία, ακρίβεια, κοινωνικοί αποκλεισμοί, εξαθλίωση, ανασφάλεια και ταυτόχρονα χυδαίος πλούτος, λεηλασίες, αναξιοκρατία και συστηματικός βιασμός συνειδήσεων. Κάλυψη αυτής της κατάστασης από την ΕΕ των πολυεθνικών.
- Και τι προβλέπετε;
- Οι λαοί σίγουρα δε θα αυτοκτονήσουν, θα αντισταθούν. Και άρχισαν μάλιστα να αντιστέκονται μαχητικά. Θα συμπήξουν μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τη νέα τάξη, αυτή την ιδιότυπη αντεπανάσταση που διατρέχει την υφήλιο. Η αντίδραση θα γεννήσει τη δράση και την αντίσταση - και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και αυτό είναι σημαντικό και ρεαλιστικό.


Είναι μερικές φορές  που νιώθεις να κουράζεσαι , απογοητεύεσαι γιατί τα λόγια σου νομίζεις πως πέφτουν σε άγονο , άκαρπο έδαφος. Και εκεί που αρχίζεις να κατεβάζεις ρυθμούς ,έρχεται η ζωή και σου δίνει μια ... και ξυπνάς. Και τότε παίρνεις κουράγιο και συνεχίζεις. Εκεί είναι που θυμάσαι πάλι ότι η θεωρία μας είναι επιστημονική. ¨οτι είναι μόνη που αποκαλύπτει  τους αντικειμενικούς νόμους που διέπουν την εξέλιξη της κοινωνίας και την αναπόφευκτη κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος μέσα από την ταξική πάλη. Και σαν τέτοια, επιστημονική, σε δύσκολες φάσεις και στροφές της ιστορίας, μπορεί και προβλέπει τις εξελίξεις. Η βασικότερη πρόβλεψη, σύνθημα είναι ότι...

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύεται από το atexnos.gr

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα-δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για τον πολιτικό προσανατολισμό της αμερικανικής νεολαίας. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε τους μήνες Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, το 51% των νέων αμερικανικών ηλικίας 21 έως 29 ετών δήλωσε πως θα προτιμούσε να ζει σε σοσιαλιστική η κομμουνιστική χώρα παρά στον καπιταλισμό.
Το 56% των ερωτηθέντων (στο ίδιο ηλικιακό φάσμα 21-29 ετών) απάντησαν πως δεν θεωρούν προσβλητικό να τους αποκαλεί κάποιος κομμουνιστές, ενώ το 53% εξέφρασε την πεποίθηση πως το οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ λειτουργεί σε βάρος τους.
Το καλύτερο της υπόθεσης ωστόσο δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης όσο το γεγονός ότι αυτή διεξήχθη για λογαριασμό του γνωστού αντικομμουνιστικού προπαγανδιστικού ιδρύματος “Victims of Communism Memorial” (Μνημείο θυμάτων του Κομμουνισμού) που έχει έδρα τις ΗΠΑ. Με δεδομένη την προτίμηση που η πλειοψηφία των νέων αμερικανικών έδειξε στην ιδέα του σοσιαλισμού είναι πιθανό οι υπεύθυνοι του εν λόγω ιδρύματος να το… ξανασκεφτούν δύο και τρεις φορές προτού ζητήσουν ανάλογη έρευνα στο μέλλον.
Η ουσία του ζητήματος πάντως είναι πως 100 χρόνια μετά τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και 27 χρόνια από τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη, το όραμα του Σοσιαλισμού παραμένει αναγκαίο και επίκαιρο. Ακόμη και στην “Μέκκα” του καπιταλισμού, εκεί που υποτίθεται πως έχει “θριαμβεύσει” το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το εκμεταλλευτικό σύστημα δείχνει έντονα τα σημάδια της αποσύνθεσης και της σαπίλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: