Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

To ' να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τις εξελίξεις, σημειώνοντας: «Είναι δύσκολα, αλλά δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να κάνουμε». Ενώ, επίσης, έκανε έκκληση στο λαό να μην αγανακτεί και αντιδρά για τις εξελίξεις, αφού έχει ήδη επιλέξει με την ψήφο του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το καλύτερο που είναι να κάνουμε να βάλουμε όλες μας τις πλάτες, ενωμένοι, να βοηθήσουμε και ο λαός δεν πρέπει να αγανακτεί, με ποια έννοια: Του δίνεται η δυνατότητα, στο χέρι του, να αποφασίσει. Δεν μπορεί να ψηφίζει τη μία ημέρα και την άλλη ημέρα να λέει ότι επαναστατώ. Εχει στα χέρια του όλη τη δύναμη. Ποιος άλλος θα του πει "κάνε έτσι ή διαφορετικά;". Δεν είναι υπεύθυνος ο λαός;».
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 22/10/2015

Κήρυγμα απόλυτης υποταγής από τον αρχιεπίσκοπο. Πώς θα μπορούσε εξάλλου να είναι αλλιώς; Η εκκλησία, εκτός κάποιων φωτεινών εξαιρέσεων, πορεύτηκε χέρι χέρι με την άρχουσα τάξη κάθε εποχής και την εξουσία των μονοπολίων όπως αυτή εκφραζόταν , "ευλογώντας"  την πιο άγρια καταπίεση , στο όνομα του θεού πάντα.

Έτσι και τώρα λοιπόν  η συμβουλή  προς το "ποίμνιο" είναι "σκάστε και σκάφτε" διότι εσείς έχετε την ευθύνη, αφού έτσι ψηφίσατε.  Και αφού λοιπόν ψηφίσατε έτσι απαγορεύεται να επαναστατείτε.Πρέπει να περιμένετε υπομονετικά τις επόμενες εκλογές, κατά τη γνώμη του αρχιεπίσκοπου.
Να υποθέσουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος μελέτησε τα αποτελέσματα των εκλογών και έβγαλε αυτό το συμπέρασμα; Ή το  όποιο αποτέλεσμα ήρθε "κουτί"  στο προαποφασισμένο κήρυγμα υποταγής; Πώς σκοπεύει να βάλει πλάτη η εκκλησία ,αφού καλεί εμάς να το κάνουμε, εκτός από τα συμβουλεύει πειθαρχεία στις επιταγές των μονοπωλίων; Μήπως  σκέφτεται να αξιοποιήσει τα αμύθητα πλούτη της σε όφελος του λαού; Δε νομίζω! Συνήθως τέτοιες υπηρεσίες προς το σύστημα δεν παρέχονται αφιλοκερδώς. 
Μια και το 'φερε η κουβέντα διαβάστε ένα άρθρο , στο Ριζοσπάστη, του Νίκανδρου Κεπέση με τίτλο:
Ήταν οι μαύρες εποχές των εκτελεστικών αποσπασμάτων και των εξοριών που οι πατέρες της εκκλησίας "ευλογούσαν" τα μαρτύρια των εξορισμένων ή αργότερα όταν το είχαν ρίξει στο διάβασμα,  στη διάρκεια  της χούντας, τη στιγμή που ο λαός κυριολεκτικά στέναζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: