Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Χέσε ψηλά κυβέρνηση και αγνάντευε παγουρίνο

 «Η  ελληνική   κυβέρνηση   κάνει  ό,τι  τους λέει  η Ένωση  Εφοπλιστών  να  κάνει … Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι  πλοιοκτήτες  δεν χρειάζονται  την  ελληνική κυβέρνηση.   Δεν  χρειάζονται   το  υπουργείο.  Δεν  χρειάζονται   την  ΙΜΟ,  δεν χρειά-ζονται  τον  πρωθυπουργό.  Μπορούν  να  χέσουν πάνω στον  πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για  αυτούς  δεν  έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί;  Γιατί  η ναυτιλία  δεν  έχει   καμία  σχέση  με την Ελλάδα. Δεν  υπάρχει  τίποτα  που  θα  κερδίσει  ένας  πλοιοκτή-της  από την Ελλάδα. Δεν  υπάρχουν  φορτία  για  την  Ελλάδα,  δεν  υπάρχουν  ναυλοσύμφωνα   από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο  τα  γραφεία τους  είναι  στην  Ελλάδα. Το 80%  των  πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία»

Φανταστείτε αυτά τα λόγια , χωρίς τις  βρισιές , να έβγαιναν από το στόμα κάποιου στελέχους του ΚΚΕ ,τι θα γινόταν και τι γίνεται κάθε φορά που κάποιος αποκαλύπτει το ρόλο των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Οι εκφράσεις  και οι συγκρίσεις του στυλ , είστε το 5% τι μας λέτε τώρα , δίνουν και παίρνουν.  Άσε οι ειρωνείες και οι χαρακτηρισμοί! Και έρχεται αυτός ο "κύριος" με το δικό του  πρόστυχο τρόπο και αποκαλύπτει την πραγματικότητα , με ηχηρό τρόπο , που κάθε κομμουνιστής ξέρει. Δεν είπε κάτι άγνωστο, απλά σαν αφεντικό που είναι , κρατάει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως νομίζει για τους υπαλλήλους του, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ολόκληρη.
Φέρτε στο μυαλό σας όλα τα  τελευταία γεγονότα , τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για την κατάργηση του 8ωρου , της απεργίας, (ΣΥΡΙΖΑίοι δεν σας ξεχνάμε) και όλων των αντεργατικών μέτρων  από κάθε είδους και χρώματος , πράσινου , μπλε , μαύρου , ροζ , ορντινάτσες του κεφαλαίου. Δείτε με πόσο θράσος προσπαθούν να προωθήσουν τις επιδιώξεις όλων αυτών που λένε ότι τους έχουν χεσμένους. Έτσι πρόθυμο πρέπει να είναι το υπηρετικό προσωπικό, όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες. Έτσι σκέφτεται και δρα  το κεφάλαιο στην οποιοδήποτε μορφή του, είτε είναι εφοπλιστικό , είτε τουριστικό ,  είτε χρηματοπιστωτικό, είτε , είτε , είτε,.. Αυτό που τους νοιάζει είναι πως θα ξεθεμελιωθεί κάθε δικαίωμα που κατακτηθηκε με αγώνες , με τη βοήθεια των κυβερνήσεων -υπηρετών τους , ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Με απόλυτη σαφήνεια ο Χαρίλαος πριν 29 χρόνια περίγραψε-προέβλεψε τι θα ακολουθούσε. Τι ακριβώς θα επιδίωκε το ξεσαλωμένο κεφάλαιο.
 Θυμηθείτε ακόμα πως αντιμετωπίζονται οι ναυτεργάτες στις απεργίες τους , όταν μιλάνε για την ασυδοσία των εφοπλιστών. Θυμηθείτε όλο το αγανακτισμένο κατιναριό , απροβλημάτιστο πόπολο ,  δημοσιογραφικό υπηρετικό προσωπικό , πως λυσσάει κατά των ναυτεργατών. Και καλά οι πληρωμένες δημοσιογραφικές φωνές-πένες, ο λαός όμως τι σκέφτεται αυτή τη στιγμή που  ο πραγματικός κυβερνήτης τους , τους λέει ότι τους έχει χεσμένους; 
Μην ξεχνατε τις  σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Οι εφοπλιστές , με τους αντιλαϊκούς νόμους 2687/1953, 27/1975 κ.ά., μεταξύ άλλων απολαμβάνουν 56 προκλητικές φοροαπαλλαγές , τις οποίες διαφύλαξαν ως κόρη οφθαλμού  όλες οι κυβερνήσεις έκτοτε, ναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ  14/4/2016 αντιγράφουμε:

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν τα ποσά που κατέβαλαν οι εφοπλιστές με βάση το «συνυποσχετικό της οικειοθελούς φορολόγησης». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το 2014 φέρονται να κατέβαλαν 40.546.161,35 ευρώ και το 2015 το ποσό των 45.430.869,71 ευρώ. Σύνολο στα δύο χρόνια κατέβαλαν 85.977.031,06 ευρώ ως οικειοθελείς φορολόγηση, δηλαδή παραπάνω από τους φόρους που πλήρωσαν στα τρία έτη. Προφανώς, στο εντελώς συμβολικό ποσό που πληρώνουν ως φόρο δεν τους είναι και τίποτα να δώσουν και ένα «πουρμπουάρ». ΄Αλλωστε, το ποσό των 85.977.031,06 τούς «ήρθε» στα δύο χρόνια σε λιγότερο από 30 ευρώ τη μέρα ανά πλοίο.  

Φυσικά, την ώρα  που τα μνημόνια και τα αντίστοιχοι εφαρμοστικοί  νόμοι έσκαγαν στο κεφάλι μας με ρυθμό πολυβόλου , οι εφοπλιστές εσκαγαν από κέρδη. Διαβαζουμε σχετικά στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 6 /4 2018

Εντελώς ενδεικτικά, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτιλιακών πληροφοριών, στατιστικών κ.λπ. «VesselsValue», το Γενάρη του 2018 η αξία μόνο του ελληνόκτητου στόλου ανερχόταν στα 99,589 δισ. δολάρια, 10 δισ. δολάρια παραπάνω από το δεύτερο μεγαλύτερο στόλο του κόσμου, αυτόν της Ιαπωνίας, ο οποίος αγγίζει τα 89,122 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί το Δεκέμβρη του 2017 ανέφεραν ότι η αξία του ελληνόκτητου στόλου ανερχόταν στα 97,2 δισ. δολάρια, ενώ τον Απρίλη του 2016 στα 91,1 δισ. δολάρια.

Δεν ξεχνάμε βέβαια στα έξοδα τους,  να προσθέσουμε και τα παγουρίνο που έκανε δώρο ο εν λόγω εφοπλιστής στους μαθητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Λασκαρίδης ντε. 

Υπάρχει λύση σε όλη αυτή τη σαπίλα. Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή τη βρώμα , από αυτό το κηφηναριό που ρουφάει το αίμα του λαού; 

Υπάρχει. Η απάντηση είναι μόνο τρία γράμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: