Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πως οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων και της Συνεργασίας αρνήθηκαν να καταδικάσουν το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης του λαϊκού κινήματος.

Τη στιγμή που το κράτος με εργαλείο τους κουκουλοφόρους  προσπάθησε για μια ακόμη φορά να  απαξιώσει, να δυσφημήσει και να φοβίσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων και της Συνεργασίας (λευκό) αρνήθηκαν να υιοθετήσουν ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων της Κυριακής, γιατί  αναφέρεται στους κουκουλοφόρους. Παρόμοιο ψήφισμα του ΠΑΜΕ πέρσι  τροποποιήθηκε μόνο και μόνο γιατί καταδίκαζε τη δράση των κουκουλοφόρων, που αυτοί οι χώροι ονομάζουν αγωνιστές. Παρακάτω παραθέτουμε το ψήφισμα  της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης..

Ψήφισμα  για  τα γεγονότα στην  μεγαλειώδη πορεία του λαού στην Αθήνα.
Από Δ.Σ  Ε  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των εργαζομένων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έδωσαν τη δική τους απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που τόσο μεθοδικά προσπάθησαν να καλλιεργήσουν όλες τις προηγούμενες  μέρες κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε.
Ο Λαός έδειξε τη δύναμή του και δημιούργησε ένα νέο μεγάλο πολιτικό γεγονός
Το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ καταγγέλλει το οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας που έγινε την Κυριακή με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους και τη συμμετοχή του κράτους με τις δυνάμεις καταστολής και όχι μόνο.
Tο σχέδιο αυτό εξελίχθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο , Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Κέρκυρα και Ηράκλειο. Την ώρα που αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές έβαζαν τις φωτιές, ομάδες κουκουλοφόρων είχαν στήσει ακόμη και οδοφράγματα και εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα να σβήσουν τις φωτιές.
Θεωρούμε ότι οι προβοκατόρικες αυτές δράσεις έχουν στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα. Τέτοια σχέδια χρειάζονται εκπαίδευση και εξοπλισμό και είναι αδύνατο να προέρχονται από αυθόρμητους διαδηλωτές που κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν στα ισοπεδωτικά και εξοντωτικά μέτρα. Έτσι στην Αθήνα μια πορεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε και αποσιωπήθηκε.
Το χτύπημα των διαδηλώσεων έχει στόχο να απαξιωθεί το λαϊκό κίνημα και να συκοφαντηθεί ο αγώνας ρήξης και ανατροπής με την αξιοποίηση και τη συνεργασία των κουκουλοφόρων των λεγόμενων αναρχικών και ομάδων που με δήθεν φραστικό αριστερό λόγο δίνουν άλλοθι στην τρομοκρατία και συστήνουν γκρούπες που επικαλούνται αγώνες που οι ίδιοι τους υπονομεύουν, αλλά και παρακρατικών μηχανισμών.
Η επιδίωξη του Χρ. Παπουτσή να αποδώσει σε διαδηλωτές την προβοκάτσια είναι κυβερνητική προπαγάνδα με στόχο να πείσει τις λαϊκές συνειδήσεις περί εμφυλίου, περί χαοτικών καταστάσεων.
Σήμερα ο λαός γνωρίζει τα σχέδια καταστροφής από δήθεν ψευτοεπαναστάτες. Ξεμπροστιάζει αυτούς που βάλανε σκοπό τους τη ματαίωση και την αμαύρωση των μεγάλων συλλαλητηρίων. Οι κουκούλες μπορεί να μη βγήκαν  αλλά οι μάσκες έπεσαν. Οι κουκουλοφόροι και οι ψευτοαναρχικοί τροφοδοτούν την προβοκάτσια  και την κρατική βία, ενώ αδιαφανείς μηχανισμοί χρησιμοποιούν τη δράση τους για να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα.
Την απάντηση θα τη δώσουν οι εργαζόμενοι με την ένταξή τους στο οργανωμένο διαχρονικά εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτό που για δεκαετίες έχει πείσει με τη δράση, τη συνέπεια και τη μαζικότητά του.

1 σχόλιο:

faros είπε...

Ψήφισμα που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Πολύ σημαντική παρέμβαση αυτή.

Τώρα, γιατί "κάποιοι", θέλουν να το παίξουν αλλιώς, έχει κι αυτό την εξήγησή του.
Απλά, έχουν πρόβλημα με το Ταξικό Κίνημα ...
Διαχρονικά ...
Και, με το αζημίωτο ...