Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ , να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

 Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέντευξη του Γ.Α.Π. Δεν προσθέτει τίποτα καινούριο σε αυτά που ξέρουμε,εκτός από την προγραμματισμένη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στα πλαίσια της εξεταστικής για την οικονομία. Είναι προγραμματισμένη γιατί έχει προαναγγελθεί, αλλά  και γιατί γίνεται σε μια περίοδο που αναμένονται μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενόψει νέων μέτρων. Ο στόχος τους (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΚΟΥΒΕΛΗ,ΝΤΟΡΑΣ) είναι το ανελέητο μαλλιοτράβηγμα στα κανάλια για αποπροσασανατολισμό. Όσο η φτώχεια και η ανέχεια θα πλήττει όλο  και μεγαλύτερο μέρος του λαού μας η τηλεσύγκρουση και το σύστριγκλο θα είναι εντονότερα. Εν μέσω έξαρσης ανεργίας και απόλυτης ένδειας θα διεξαχθούν άγριες μάχες στα μαρμαρένια αλώνια της εντιμότητας. Τα συνεταιράκια έχουν στήσει καλά την παγίδα ή έτσι νομίζουν.
Όμως μπροστά στην  μεγάλη απεργία ο ΓΑΠ γίνεται αποκαλυπτικός και ταυτόχρονα "δίνει γραμμή" στα άλλα συνεταιράκια του. Στις ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αφού επιχαίρει για την  " πρωτοφανή κοινωνική ειρήνη" δίνοντας " συγχαρητήρια στους κοινωνικούς εταίρους που συνέβαλαν με την υπεύθυνη στάση τους  μας προτρέπει να "έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στην κοινωνία μας, στους Ελληνες πολίτες"  δηλαδή να ακολουθήσουμε τους ΓΣΕΕδες και τους ΑΔΕΔΥδες στο δρόμο του συμβιβασμού, στο δρόμο του χαμού, στο δρόμο της υποταγής.
Διαβάστε το τμήμα της συνέντευξης στο οποίο αναφέρομαι, ...και ΠΑΜΕ όλοι μαζί. ΠΑΜΕ για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. 


 Ας πάψουμε να φοβόμαστε τους εαυτούς μας. Ας έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στην κοινωνία μας, στους Ελληνες πολίτες. Την αξίζουν και το απέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά που πέρασε. Τόσοι και τόσοι προέβλεψαν την καταστροφή, ανυπέρβλητες κοινωνικές αναταράξεις, ότι θα επέλθει το χάος στη χώρα μας. Διαψεύστηκαν από τη στάση της κοινωνίας μας. Τολμώ να πω ότι φέτος, δεδομένων των συνθηκών, είχαμε πρωτοφανή κοινωνική ειρήνη. Και παρά τις διαμαρτυρίες τους, παρά τις διαφωνίες τους, αξίζουν συγχαρητήρια στους κοινωνικούς εταίρους που συνέβαλαν με την υπεύθυνη στάση τους στο να κρατηθούμε ενωμένοι στη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε φέτος ως χώρα.

ολόκληρη η συνέντευξη εδώ......

1 σχόλιο:

sosat είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.