Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πριν δυο χρόνια, 5 Ιούλη 2015 , μόνο το ΚΚΕ σου είπε την αλήθεια!


 Μια απλή ανάγνωση στην πρώτη σελίδα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της ΠΕΜΠΤΗΣ 2 ΙΟΥΛΗ αρκεί να διαπιστωθεί η αλήθεια.

Κοροϊδεύουν αισχρά το λαό.
Το "όχι" τους είναι "ναι" σε τρίτο μνημόνιο
Ξεπερνώντας κάθε όριο κοροϊδίας του λαού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλάει για - δήθεν - αντίσταση στα μνημόνια και στη λιτότητα, την ίδια ώρα, που, με επιστολές του, ο πρωθυπουργός αποδέχεται τις προτάσεις του Γιούνκερ και ζητάει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για νέο - το τρίτο - αντιλαϊκό μνημόνιο (δανειακή σύμβαση και νέα αντιλαϊκά μέτρα).
Με την πρόταση του ΚΚΕ στην κάλπη ακυρώνουμε την κοροϊδία και τους εκβιασμούς.
Λέμε «Οχι στην πρόταση των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Εξαπάτηση...
Η εξαπάτηση δεν έχει όριο. Και εξηγούμαστε: Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε προχτές αίτημα στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης για νέα δανειακή σύμβαση - θηλιά για το λαό που θα συνοδεύεται από το 3ο Μνημόνιο. Ενα ακόμα Μνημόνιο που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να μπουν βάσεις για την ανάκαμψη των κερδών τους, πατώντας πάνω στα ερείπια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Ακριβώς μία μέρα μετά, ο πρωθυπουργός έστειλε στους θεσμούς και τον κατάλογο των μνημονιακών μέτρων που η ελληνική συγκυβέρνηση είναι πρόθυμη να πάρει, ώστε να πάρει το νέο δάνειο. Ενας κατάλογος που είναι στην ουσία ίδιος με την πρόταση που είχαν καταθέσει οι θεσμοί - τρόικα μόλις το περασμένο Σάββατο. Και αυτά τα κάνει με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά και με ημερομηνία 30 Ιούνη 2015. Χτες, ο ίδιος άνθρωπος βγήκε και μίλησε στο λαό για να πει ότι το «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σημαίνει το τέλος των μνημονίων!
Τι περιμένει το λαό; Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων μέσω ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν, μεγάλες αυξήσεις στον ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, νέα καρμανιόλα στα εργασιακά και πολλά ακόμα σαν κι αυτά που τόσα χρόνια βαραίνουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι - ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα - το «Οχι» όπου καλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ένα μεγάλο «Ναι» στα νέα μνημόνια, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Εκεί οδηγούν το λαό αυτές οι τραγικές για τα συμφέροντά του εξελίξεις. Είναι τα αποκαλυπτήρια όλων εκείνων που εδώ και μήνες κοροϊδεύουν αισχρά το λαό, με τα «σκισίματα των μνημονίων», «η Ευρώπη αλλάζει», «συμμαχίες του νότου», «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία», «με τα νταούλια και τους ζουρνάδες» και πάει λέγοντας. Είναι αυτοί που θέλουν λευκή επιταγή από το λαό, για να συνεχίσουν τα μνημόνια, την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, την υλοποίηση της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γιατί αυτό ακριβώς το «Οχι» είναι που εννοούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Την ίδια στιγμή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αστικές πολιτικές δυνάμεις και μηχανισμοί του κεφαλαίου, υποβοηθούμενοι από την τακτική της συγκυβέρνησης, εκδηλώνουν έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό σε βάρος του λαού, επιδιώκοντας να αποσπάσουν ανοιχτά τη στήριξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Είναι η άλλη όψη της πολιτικής απάτης. Το συμπέρασμα είναι ότι είτε ψηφίσει ο λαός «Οχι» είτε «Ναι», τη Δευτέρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέα μνημόνια! Γι' αυτό ο λαός την Κυριακή πρέπει να πει το δικό του «Οχι», να ακυρώσει τον εκβιασμό και την εξαπάτηση. Να πει «Οχι» και στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία, ρίχνοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: