Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τα χτυπήματα...


Στην φωτογραφία αυτή βλέπετε τα "χτυπήματα" όπως αναφέρονται, από τους "επενδυτές". Eστιάζουμε σε ένα ,σκόπιμα, το οποίο σημειώνεται με βελάκι και πρόκειται για τον κ. Καλογρίτσα γνωστό εργολάβο .Το γιατί θα το δείτε παρακάτω. 
Τώρα, προσέξτε τη δεύτερη σειρά, για παράδειγμα, και κάντε την πρόσθεση. Το αποτέλεσμα είναι 241,3 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα διέθεταν συνολικά οι "επενδυτές" για να "χτυπήσουν τις "άδειες". Χορός εκατομμυρίων την ώρα που οι ζωές των εργατών , οι ζωές όλων των εργαζόμενων, τα δικαιώματά τους, το δικαίωμά τους στη ζωή , στην αξιοπρεπή διαβίωση , το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους ,δεν υφίστανται πλέον. Η κρίση λοιπόν δε χτυπάει όλους, οι επιχειρηματίες , οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές δεν "ζορίζονται" από την κρίση. Το αντίθετο μάλιστα. Διατηρούν τα κέρδη τους ή και τα αυξάνουν με ταφέροντας το βάρος της κρίσης στις πλάτες όλων μας.
Ας ξαναγυρίσουμε στην περίπτωση Καλογρίτσα και στην επιχείρησή του, ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.

Τη στιγμή λοιπόν που  οι εργαζόμενοι στην  επιχείρησή του έχουν κάνει  δεκάδες απεργίες διεκδικώντας δουλεμένα μεροκάματα, αυτός  αραδιάζει δεκάδες εκατομμύρια για την..."άδεια". Κι εδώ πρόκειται για... "χτυπήματα" από τον "επενδυτή", μόνο που πρόκειται για χτυπήματα στη ζωή των εργατών, κυριολεκτικά. Εργαζόμενοι που πετυχαίνουν την πληρωμή του κόπου τους με σκληρούς αγώνες, τη στιγμή που το αφεντικό αραδιάζει για πλάκα 52,6εκ ευρώ. Δε φαντάζομαι να είναι τόσα τα χρεωστούμενα μεροκάματα στους εργάτες.Μάλιστα στις αρχές Αυγούστου , λιγότερο από ένα μήνα πριν, οι εργαζόμενοι απεργούσαν πάλι.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις επιχειρήσεις των άλλων μνηστήρων.Κέρδη για τους καπιταλιστές-μνηστήρες, απλήρωτη εργασία για τους εργαζόμενους.
Μήπως λοιπόν είναι ώρα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω; Σκέφτομαι να κάνουμε την αρχή στις επόμενες  κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ , έτσι για να δουν πως δεν ανεχόμαστε να μας φτύνουν κατάμουτρα. 
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ , ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ , ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.
ΑΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ. ΕΜΠΡΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ , Ο ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΣ , ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΡΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΨΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
Οι δυο παρακάτω φωτογραφίες φανερώνουν πόσους αγώνες εχουν κάνει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 1-2 χρόνια στον ΤΟΞΟΤΗ Α.Ε, επιχείρηση συμφερόντων Καλογρίτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: