Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θα μείνει ή όχι η Ελλάδα στην Ευρώπη;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη
Εξηγούμαι...

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ο μύθος της εξόδου από το μνημόνιο...

...και η βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα
Από τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της επιβολής τιμολογίων ύδρευσης
Η έξοδος της Ιρλανδίας από το μνημόνιο έγινε επισήμως στα μέσα Δεκέμβρη του 2013, όταν την ανακοίνωνε εν «χορδαίςκαι οργάνω» ο Ιρλανδός κεντροδεξιός πρωθυπουργός Εντα Κένι σε συνεργασία με τους σοσιαλδημοκράτες Εργατικούς που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του. Λίγες μέρες μετά, ο Κένι ανακοίνωνε νέα οδυνηρά μέτρα λιτότητας «για τουλάχιστον ένα χρόνο», ζητώντας από τα φτωχά, λαϊκά νοικοκυριά «υπομονή» και νέες θυσίες για το καλό «της ανάπτυξης». Δηλαδή των μονοπωλίων, των αστών, της πλουτοκρατίας...
Το 2014 πέρασε αλλά ούτε τότε δεν εξαφανίστηκαν τα αντιλαϊκά νομοθετήματα, όπως η κατάργηση επιδομάτων πρόνοιας για ηλικιωμένους και νέους, η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών Υγείας, το «μαχαίρι» σε οικογενειακά βοηθήματα για την πληρωμή υποθήκης σε περίπτωση ανεργίας και η γενικότερη, συνεχής υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών. Δε σταμάτησαν, βεβαίως, ούτε οι νέοι φόροι, ούτε τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, με πρώτο και «καλύτερο» την επιβολή τιμολογίων ύδρευσης, που μπήκε μπρος τον περασμένο Οκτώβρη και τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Γενάρη 2015...

Η απάντηση του Δ. Κουτσούμπα στους ισχυρισμούς του Αλ. Τσίπρα

Διαβάστε ολόκληρο το διάλογο Κουτσούμπα -Τσίπρα στη Βουλή.
Αναλυτικά, ο διάλογος που αναπτύχθηκε έχει ως εξής:
Αλ. Τσίπρας: Κύριε Παφίλη, κατανοώ απολύτως την αμηχανία σας. Επί πέντε συναπτούς μήνες, είχατε προεξοφλήσει κάτι το οποίο και εσάς βόλευε, ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχτεί μνημόνια και θα φέρει σε αυτήν τη Βουλή μνημόνια να ψηφιστούν. Δεν σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σ' εσάς ούτε στους άλλους από την άλλη μεριά. Θα σας ζητούσα, όμως, να αναλογιστείτε και την ιστορία του κόμματός σας και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να μην κάνετε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, θα περίμενα με μεγάλη σαφήνεια να τοποθετηθείτε στο κυρίαρχο δίλημμα: Με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης ή με τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνία; Και μην ταυτίζεστε εσείς με την άλλη πλευρά. Δεν σας περιποιεί τιμή.

Το κάλπικο ΟΧΙ και το δούλεμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αν μελετήσετε προσεχτικά και τις 3 φωτογραφίες θα διαπιστώσετε πως οι κοροϊδία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάει σύννεφο. Όλες αυτές οι κορώνες αξιοπρέπειας, τρομάρα τους, δεν είναι απλά πλαστό δίλημμα , ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ. 
Δείτε...
Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται καθαρά οι διαφορές της κυβέρνησης και των "θεσμών". Τόσο φιλολαϊκή και τόσο αριστερή πρόταση αντίστασης. Μιλάμε για  διαφορές στις λεπτομέρειες. Στο 80% των μέτρων έχουν συμφωνήσει.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Διάλογος Κουτσούμπα -Τσίπρα στη Βουλή , παρέμβαση Παφίλη

Παφίλης:«Αντί να πείτε ναι θα το βάλουμε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός , τι κάνετε; Χαϊδεύετε το παπούτσι που σας κλωτσάει και μας βγάζετε λόγους περί της αξίας της Ε.Ε. Λοιπόν εμείς ξαναπροκαλούμε. Να τολμήσετε, υπάρχουν τρόποι έχουν γίνει σε πολλές χώρες , και να βάλετε αυτά τα ερωτήματα.Όπως νομίζετε. Το θέμα δεν είναι τεχνικό είναι πολιτικό.Δεν μπορεί σήμερα να μιλάμε για αξιοπρέπεια και αντίσταση ότνα συμβαίνουν όλα αυτά και να μην τολμάτε να βάλετε στον ελληνικό λαό το θέμα της αποδέσμευσης, της κατάργησης των μνημονίων και όλων των υπόλοιπων. 
Τσίπρας : «το πρόβλημα δεν είναι δικό μας ή δικό σας είναι του λαού που θα κληθεί να αποφασίσει κυρίαρχα για το μέλλον του. Σέβομαι την διάθεση σας να διαφοροποιηθείτε. Εν τούτοις ταυτόχρονα χαιρετ'ιζω το γεγονός ότι είτε ηθελημένα είτε άθελα, την άλλη Κυριακή  θα ψηφίσουμε  το ίδιο ψηφοδέλτιο».

Κουτσούμπας: «Κάνετε λαθος. Εμείς θα ψηφίσουμε την δική μας πρόταση εντός και εκτός εκλογικών κέντρων.. Εσείς δεν ξέρουμε που θα είστε την άλλη Δευτέρα» ενώ η κυρία Αλεκα Παπαρήγα σχολίασε πως «είναι πλαστογραφία αυτό που κανει ο πρωθυπουργός. Δεν προτείνουμε το ίδιο».

H ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Πασχίζουμε για συμφωνία μέχρι την Τρίτη, αν επιτευχθεί θα καλέσουμε το λαό να την υπερψηφίσει

«Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει για συμφωνία μέχρι την Τρίτη» και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης μετά την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει βελτίωση των προτάσεων των δανειστών η κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει.
Πρόσθεσε ότι η ΕΕ «έχει ακόμα την ευκαιρία να διασώσει τη διαδικασία» προκειμένου όπως είπε να υπάρξει «σύγκλιση και συμφωνία πριν την Τρίτη και η ελληνική κυβέρνηση θα καλέσει το λαό να την υπερψηφίσει».
Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά την Τρίτη αν δεν υπάρξει συμφωνία ο Γ. Βαρουφάκης δεν θέλησε να απαντήσει.
Ισχυρίστηκε ότι το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει με το ευρώ, ενώ για το αν θα πληρωθεί το ΔΝΤ ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση το 1,9 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ να δοθεί από 1,9 δισ. ευρώ που χρωστάει η ΕΚΤ στο ελληνικό δημόσιο.
Για τη μη συμμετοχή του στη δεύτερη συνεδρίαση του Eurogroup ανάφερε ότι ο Γ. Ντάισελμπουμ του είπε ότι δεν είναι προσκεκλημένος, ενώ αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος - μνημονίου δήλωσε ότι κάνει «μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup».

H πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα

Τα πρώτα σχόλια του γερμανικού Τύπου για το δημοψήφισμα

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα καλύπτεται ήδη από το σύνολο των ηλεκτρονικών γερμανικών μέσων, κυρίως με πρακτορειακά τηλεγραφήματα από την Αθήνα.
Η Sueddeutsche Zeitung, σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της σελίδα με τον τίτλο «Ο Τσίπρας θέλει να αφήσει τους Έλληνες να ψηφίσουν για τις μεταρρυθμίσεις», επισημαίνει ότι, σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στην Καγκελάριο Μέρκελ «και την ενημέρωσε για τα περαιτέρω».

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Άκρως επικίνδυνες οι δηλώσεις του Π. Καμμένου

Προκλητικές και άκρως επικίνδυνες, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας,περί ίδρυσης νέας μονάδας του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καλώντας το λαό της πόλης σε επαγρύπνηση.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται, μέσα από τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές, να φορτώσει νέα μέτρα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, στη λαϊκή οικογένεια, να επιβάλει νέες, έμμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με την επιβολή όλο και περισσότερων έμμεσων φόρων, αυξήσεις εισφορών, που θα οδηγήσουν στα τάρταρα το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, είναι τουλάχιστον κατάπτυστη η προσπάθεια που γίνεται από μέρους της ελληνικής πλευράς για την προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που σαν μόνο αποτέλεσμα θα έχουν από τη μια την τοποθέτηση της χώρας μας στο "μάτι του κυκλώνα" των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας, όπως ο κίνδυνος αντιποίνων, αλλά και της συμμετοχής της χώρας μας άμεσα ή έμμεσα στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κατά των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς των περιοχών αυτών, και από την άλλη τη φόρτωση παραπέρα οικονομικών υποχρεώσεων στις λαϊκές οικογένειες.
Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι ενώ η ανεργία στη χώρα μας βρίσκεται στο κόκκινο, εκατοντάδες οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα κονδύλια για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια κάθε μέρα πετσοκόβονται, χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να βγάλουν τα απαραίτητα χρήματα για να επιβιώσουν, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δαπανά κάτι παραπάνω από το 2,7% του ΑΕΠ της σε στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ!
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να διεκδικήσουμε:
  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
  • Κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
  • Όχι στη δημιουργία νέας αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.

ΣΕΒ: Βάζει «πλάτες» στην κυβερνητική πρόταση

«Σημαντικά ενισχυμένη» βλέπει ο ΣΕΒ τη διαπραγματευτική θέση της συγκυβέρνησης, μετά και την κατάθεση της τελευταίας αντιλαϊκής πρότασης στους «θεσμούς» της τρόικας. Ταυτόχρονα, θέτει ζήτημα απόσυρσης της υπερφορολόγησης, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν...
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, «η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδος ενισχύθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες με προτάσεις μέτρων που είναι μετρήσιμα και επιτεύξιμα». Παράλληλα, εκφράζουν την ελπίδα ότι στη Σύνοδο Κορυφής «θα ληφθούν αποφάσεις που θα εδραιώσουν την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη, μεδιαμόρφωση συνθηκών ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας σε ορίζοντα τουλάχιστον 12μήνου», και επισημαίνουν πως «αν δεν υπάρξει ρήξη, οι διαβουλεύσεις κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα».

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

84η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουνίου 2015 οι εργασίες της 84ης Γ.Σ. της ΔΟΕ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βγήκαν ενισχυμένες σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους. Συγκεκριμένα, έλαβαν στο συνέδριο 88 ψήφους από 77 (89 για ΑΔΕΔΥ από 77), εξέλεξαν δεύτερη έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο όσες και είχαν, ενώ αύξησαν τη δύναμή τους σε αντιπροσώπους για το 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (24 αντιπρόσωποι από 21). Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά συμβολή στην υπόθεση της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στην ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ωστόσο, οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί.
Οι δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), παρά το γεγονός ότι έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, διατηρούν σημαντικές δυνάμεις (5 στις 11 έδρες).
Ταυτόχρονα, ενισχυμένες εμφανίζονται και οι δυνάμεις του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΕΡΑ), αλλά και όσων συμπορεύονται μαζί του (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΚΕ).

Μόνο απατεώνες; ή κάτι χειρότερο;

Στο προπαγανδιστικό «non paper» που διένειμε πριν από τρεις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να υπερασπιστεί τις προτάσεις της στους δανειστές, αναφέρεται επί λέξει: «Δεν αποδέχτηκε (η κυβέρνηση) να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα Εργασιακά». Συμπληρώνοντας: «Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού». Επίσης, στο εν λόγω κείμενο, σημειωνόταν πως η κυβέρνηση «δεν αποδέχτηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015 και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο», καθώς επίσης και ότι «Δεν αποδέχτηκε τις μαζικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο, σύμφωνα με τις "καλές πρακτικές" των χωρών της ΕΕ». Δεν πέρασαν, όμως, ούτε μερικές μέρες και η «Αυγή» δημοσίευσε το κείμενο των «προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης» προς τους δανειστές και έτσι η κυβερνητική απάτη κράτησε πολύ λίγο.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

"ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΑΟ"

Πολλές φορές , από τις εκλογές του  Γενάρη και μετά είδα αυτή την εικόνα. Μπορώ να πω ότι εχω περάσει από μπροστά της εκατοντάδες φορές. Σήμερα όμως την παρατήρησα καλύτερα, και είδα...
Είδα το σύνθημα "Ψηφίζουμε ΚΚΕ Δυνατό", να λάμπει στο κόκκινο φόντο...
Είδα... "ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΑΟ", πίσω από το πλέγμα.
Μου φάνηκε ότι ήταν πίσω από κάγκελα. 
Ένα παιχνίδι(;) του μυαλού;
Σήκωσα το κινητό και φωτογράφισα....

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, η δήλωση του Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, συζήτηση Φλαμπουράρη-Κουμπούρη

Tη φωτογραφία τη βρηκα στο  iefimerida.gr





Kάλεσμα αγώνα


H επιστολή Τσίπρα στον Γιούνκερ

Αγαπητέ κ Πρόεδρε,
Επισυναπτόμενη, θα βρείτε την ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι νομοθετικές πράξεις που η Κυβέρνηση της Ελλάδας θα αναλάβει και θα εφαρμόσει, σύμφωνα με τους όρους για την επέκταση του MFAFA που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου. Επιπλέον θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015-2016 είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.
Ειδικότερα η εκτίμηση των θεσμών ήταν πως τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να οδηγούν σε δημοσιονομικούς στόχους 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% του ΑΕΠ για το 2016 και συνεπώς τα σχετικά μέτρα θα έπρεπε να φθάνουν στο 1,5% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.
Οι προτάσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ προβλέπουν μία αύξηση στα δημόσια έσοδα μόνο από τα παραμετρικά μέτρα της τάξης του 1,51% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,87% του ΑΕΠ για το 2016.
Παράλληλα, τα έσοδα από διοικητικά μέτρα που προτείνονται θα αντιστοιχούν αθροιστικά στο 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και το 1,31% του ΑΕΠ για το 2016.
Δεδομένων των παραπάνω στοιχείων και σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις και ότι οι προβλεπόμενοι στόχοι έχουν υπερκαλύπτονται.»
Με θερμούς χαιρετισμούς
Αλέξης Τσίπρας
Πηγή: enikos.gr

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μέτρα 8 δισ. ευρώ για το 2015 και 2016.

 Συγκεκριμένα:
  • Πάνω από 2 δισ. ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα προβλέπονται με τις αλλαγές στο ΦΠΑ καθώς τα έσοδα αυξάνονται κατά 680 εκατ. ευρώ το 2015 και κατά 1,4 δισ. ευρώ το 2016. Δεν έχει γίνει γνωστό ποια προϊόντα και ποιες υπηρεσίες υπάγονται σε ποιους φορολογικούς συντελεστές.  
  • Συνολικά 470 εκατ. ευρώ είναι τα επιπλέον έσοδα της διετίας από το χαράτσι της «αλληλεγγύης» που διατηρείται και αυξάνεται. 
  • Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ είναι η μείωση των δαπανών στο ασφαλιστικό καθώς προτείνονται μέτρα ύψους 665 εκατ. ευρώ για το 2015 και 1,86 δισ. ευρώ για το 2016.
  • Με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων η μείωση των δαπανών είναι 60 εκατ.ευρώ για φέτος και 300 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά. Δεν είναι γνωστό από πότε θα ισχύσει το «μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις. 
  • Από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προϋπολογίζονται 350 εκατ. ευρώ για το 2015 και 800 εκατ. ευρώ για το 2016.
  • Από την αύξηση των εισφορών για τον κλάδων υγείας από 4% στο 5% προϋπολογίζονται135 εκατ. ευρώ και 270 εκατ. ευρώ για το 2016. 
  • Από την επιβολή εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 5% στις επικουρικές συντάξεις από το 2016 προβλέπονται  240 εκατ. ευρώ, ενώ από την αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές από το 3% στο 3,5% υπολογίζονται 120 εκατ. ευρώ για το 2015 και 250 εκατ.ευρώ για το 2016. 
Στη νέα πρόταση προβλέπεται επίσης η μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ για το 2016, η επιβολή ειδικής εισφοράς 12% σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500 εκατ. ευρώ, η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 3%. Επιπλέον προβλέπονται έσοδα από την αδειοδότηση των καναλιών, από τις άδειες για 4G και 5G και την αύξηση του φόρου πολυτελείας.

Σαν σήμερα, 22 Ιούνη 1973,...

... η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν στο θέατρο "Αθήναιον" το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Το Μεγάλο μας Τσίρκο". 


Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες, 
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι, 
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε, 
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, 
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δε φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, 
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή, 
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Φαντάροι στα σχολεία, εκπαιδευτικοί στην ανεργία

Μέχρι τώρα, είχαμε δει την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να μετατρέψει τους διευθυντές των σχολείων σε «λοχαγούς» που «αποφασίζουν και διατάζουν», που τιμωρούν,  που απαιτούν πειθαρχία,  που κάνουν καψόνια, κλπ. 
Κανένας δεν είχε σκεφτεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν να προσλάβει κανονικούς λοχαγούς.  Όμως ποτέ δεν είναι αργά.  Κυρίως τίποτα δεν είναι αδύνατον να συμβεί «πρώτη φορά αριστερά». Ήρθε λοιπόν να διορθώσει την κατάσταση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ :  Θα τοποθετήσουν στα σχολεία φαντάρους – καθηγητές και δασκάλους, για να καλύψουν τα κενά.
Η «καμμένη» αυτή πρόταση έγινε από το Νο 2 της κυβέρνησης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό παιδείας. Μπράβο παιδιά. Μ΄ ένα σμπάρο δυο  τρυγόνια.Και «καλύπτουμε» τα κενά.
Και υλοποιούμε τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για το τι είναι εργασία. Η εργασία – δικαίωμα, θεωρείται πια απλά ... κόστος – απ ΄ τον καιρό του Μάαστριχτ.   Έτσι το πράγμα στην αγορά εργασίας πάει απ ΄ το κακό στο χειρότερο. Πάνε να μας συνηθίσουν στους αναπληρωτές που δουλεύουν πέντε μήνες, στους  ωφελούμενους των 400 ευρώ, στους ανέργους που θα παίρνουν αμοιβή την προϋπηρεσία,  στους νοικιασμένους εργαζόμενους, στους μαθητευόμενους με τα 7 ευρώ τη μέρα, στους εθελοντές, στους μόνιμα απλήρωτους.  Τώρα μάθαμε και τους φαντάρους.
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά ... ούτε λόγος.  Δεν είναι «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» αυτό.  Άρα ούτε που περνά απ ΄ το μυαλό όλων αυτών των ευρωλιγούρηδων Ναινέκων. Αυτοί πρέπει να υλοποιήσουν την πολιτική των ευρωπαϊκών αφεντικών τους και τις εντολές τους (αφού πρώτα βέβαια τη μεταφράσουν) για ελαστικές σχέσεις εργασίας, για κινητικότητα, για περικοπή του κόστους της εργασίας.
Έτσι, η πρωινή αναφορά την επόμενη σχολική χρονιά θα μπορεί να είναι ως εξής:
Λοχαγός :     Πόσοι απουσιάζουν δικαιολογημένα Λοχία;
Λοχίας :         5 φυσικοί, 3 φιλόλογοι και 2 δάσκαλοι κύριε Διοικητά. Είναι στο σχολείο.
Ή αντίστοιχα, η επιθεώρηση:
Λοχαγός : Τι ειδικότητα έχεις παιδί μου;
Φαντάρος : ΦΥΣΙΚΟΣ κ. Διοικητά
Λοχαγός : Σε ποια μονάδα υπηρετείς;
Φαντάρος : 567 Τάγμα πεζικού κ. Διοικητά
Λοχαγός : Τι υπηρεσίες έχεις;
Φαντάρος :  4-6 σκοπιά, 8-12 μάθημα στο Γυμνάσιο του χωριού, 14-16 τουαλέτες.        
Τσάμπα εργασία από τους φαντάρους, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί, χιλιάδες αναπληρωτές βγαίνουν στην ανεργία. Ντροπή και αίσχος. Άλλο ένα δείγμα για το πού το πάει και αυτή η κυβέρνηση, που προεκλογικά μας έταζε διορισμούς και μετεκλογικά συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων.

Ούτε να το σκέφτονται !

   Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα.
   Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και          προϋποθέσεις.
   Δώστε λεφτά για την Παιδεία
   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Αναδημοσίευση από gseferisedu.blogspot.gr


Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!


Ποιοι τους «τραβάνε από το μανίκι»

Το ότι στην πραγματικότητα τα «σούρτα - φέρτα» του πρωθυπουργού και των μελών της εκάστοτε κυβέρνησης στα διάφορα ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα εντός και εκτός της Ευρωζώνης γίνονται για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης και όχι του λαού είναι δεδομένο, ωστόσο η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» φαίνεται πως δε νιώθει την ανάγκη ούτε να κρατάει τα προσχήματα.
«Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι», προέτρεψε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας την πολυπληθή αντιπροσωπεία των εκπροσώπων του εγχώριου κεφαλαίου που τον συνόδευσε στην Ρωσία και τη συνεδρίαση του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης...
Ποιοι αποτελούσαν αλήθεια αυτήν την πολυπληθή αντιπροσωπεία; Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ακόμα και στην ίδια την «Αυγή», στην εν λόγω αντιπροσωπεία περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων επιχειρηματικοί όμιλοι όπως οι «Intracom», «Lamda Development», «International Group», «Ελληνικά Καλώδια», «Βιοχάλκο», ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, «Laskaridis Group», «Aldemar Group», «Σωληνουργεία Κορίνθου», «Mouzenidis Group», «Creta Farm», «Δωδώνη», «Temes», ΕΛΒΑΛ, «Sani», «Company Tez Tour», «Tepro Metal», «Viva Wallet», «Zouras Farm», «Avanti Furs», «Active», «Agrokom Group» κ.ά., αλλά και οι Ενώσεις Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών και Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών.
Ετσι... Για να μην υπάρχει και καμιά αμφιβολία για το ποιοι «τραβάνε το μανίκι» της κατά τ' άλλα... «περήφανης» και «ανεξάρτητης» κυβέρνησης, που «μάχεται» ενάντια στην «ολιγαρχία» και το «κατεστημένο του μνημονίου»
Aναδημοσίευση από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Όταν μια φωτογραφία τα λέει όλα.


Πρόκειται για μια φωτογραφία που βρήκα στο  facebook   στο λογαριασμό με το όνομα Μαρξιστικό-Λενινιστικό -Ιστολόγιο.
Όταν ο λαός, η εργατική τάξη, δέχεται αδιαμαρτύρητα να παίζει το παιχνίδι της αστικής τάξης ή τμημάτων της, συμμετέχοντας στους ανταγωνισμούς τους, θεωρώντας ότι έτσι εξυπηρετείται το συμφέρον του, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ.

Η άλλη εικόνα

Δύο εικόνες «έπαιξαν» τις προηγούμενες μέρες.
Η μία, από την περασμένη Τετάρτη, είναι αυτή των δήθεν αυθόρμητων διαδηλώσεων υποστήριξης των προτάσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δηλαδή του αντιλαϊκού πακέτου μέτρων 47 σελίδων και πλέον, διεκδικώντας «έντιμη συμφωνία», με τη στήριξη των φιλοκυβερνητικών αστικών ΜΜΕ, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Η άλλη, από την περασμένη Πέμπτη, αυτή της επίσης δήθεν αυθόρμητης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, με σύνθημα την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, με τη στήριξη γνωστών αστικών ΜΜΕ και τη συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ, ζητώντας από την κυβέρνηση να υπογράψει αμέσως την αντιλαϊκή συμφωνία.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ και οι προτάσεις του στην εκπαίδευση

Χτες ο Γιάνης Βαρουφάκης  ανακοίνωσε περιχαρής ότι η Ελλάδα σε  συνεργασία  με τον ΟΟΣΑ , και την...εργαλειοθήκη του βεβαίως ( φανταστείτε ότι θέλετε εδώ), θα προχωρήσει σε μια σειρά μεταρυθμίσεις  σε πείσμα  όσων Ευρωπαίων γκρινιάζουν, απειλούν, απαιτούν.
Το γεγονός ότι η  "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση διατυμπανίζει δια στόματος  υπουργού Οικονομικών  πως: «δεδομένης της κυβερνητικής βούλησης για βαθιές τομές, σε συνεργασία με διεθνείς θεσμούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα επίβλεψης της εϕαρμογής τους, και οι οποίοι τάσσονται αρωγοί στη μεταρρυθμιστική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, η συνάντηση του υπουργού με τον γενικό γραμματέα, γίνεται σε μια κομβική στιγμή της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας», θα έπρεπε να ξεσηκώσει αντιδράσεις, γιατί η συνεργασία με τέτοιου είδους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς  σημαίνει περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα.
Για του λόγου το αληθές, δείτε  το παρακάτω άρθρο στον ΚΟΚΚΚΙΝΟ ΑΝΕΜΟ στις 26 Δεκεμβρίου του 2010.

Πάμε τώρα να δούμε τις καινιύριες προτάσεις του " ευαγούς" αυτού ιδρύματος, για την παιδεία. Τηρουμένων των αναλογιών παρόμοιας λογικής θα είναι οι  μεταρυθμίσεις και σε  άλλους τομείς.
Όλο το κείμενο τιτλοφορείται  ως " ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" και κυριολεκτικά και στις 169 σελίδες του "στάζει αίμα".
Να μερικές από τις μεταρυθμίσεις που προτείνει στην Εκπαίδευση

'Εξω η «Coca Cola» από τα σχολεία

Μαζική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας απεργοί της «Coca Cola» από κοινού με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, απαιτώντας να μη συμμετάσχει ο Δήμος στο γνωστό πρόγραμμα της πολυεθνικής, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο τα έξοδα συντήρησης μιας σχολικής μονάδας, η οποία επιλέγεται μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία.
Μέσα στα υποψήφια σχολεία ήταν και το Γυμνάσιο Δρυμού του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μετά τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου δεσμεύτηκε ότι δε θα βάλει την «Coca Cola» σε κανένα σχολείο και θα συμπαρασταθεί, με ψήφισμα που θα εκδώσει, στα δίκαια αιτήματα των απεργών.
Κάτω από την αντίδραση των απεργών της «Coca Cola» και των Λαϊκών Επιτροπών, πριν λίγες μέρες και οι Δήμοι Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της πολυεθνικής.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Αλήθειες και ψέματα...

Ξεχωρίσαμε ορισμένα σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Και τα παραθέτουμε παρακάτω με μερικές σύντομες απαντήσεις που αποκαλύπτουν το θράσος και το ψέμα. Ας δούμε:
«Διαχειριστήκαμε τη λήξη του προγράμματος στις 28 Φλεβάρη κερδίζοντας μια συμφωνία που μας έδινε τη δυνατότητα και το χρόνο να διαπραγματευτούμε και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στον ελληνικό λαό».
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις 20 Φλεβάρη αυτό που ονομάζει συμφωνία ήταν η επέκταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου και επισφράγισε έτσι την παραμονή όλων των μνημονιακών νόμων που είχαν ήδη ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (μαζί ήταν και για κάποιο διάστημα και η ΔΗΜΑΡ). Κατοχυρώνοντας στην πραγματικότητα όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις στις συνθήκες της ΕΕ.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Διαγραφή Διευθυντή Σχολείου από μέλος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

 Πήραμε  μια ανακοίνωση στο  meil   μας, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Γ. Σεφέρης",  σχετικά με τη διαγραφή  Διευθυντή Σχολείου από μέλος του Συλλόγου και την αναδημοσιεύουμε.
Το θέμα των Διευθυντών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει απασχολήσει και από ότι φαίνεται θα απασχολήσει και στο άμεσο μέλλον τους εκπαιδευτικούς. Ο ρόλος που τους επιφυλάσσεται γενικά είναι η λειτουργία τους ως μακριού , αξιολογικού και όχι μόνο, χεριού της εξουσίας. Η πλειοψηφία έτσι έδρασε και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε η εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία.
Από την άλλη μεριά λίγοι Σύλλογοι, μόνο όσοι είχαν τη  πλειοψηφία  ή είχαν ισχυρή παρέμβαση οι ταξικές δυνάμεις , τόλμησαν να διαγράψουν από μέλη τους επίδοξους αξιολογητές , Σχολικούς Συμβούλους, Προϊσταμένους Διευθύνσεων ή Διευθυντές Σχολείων. Οι παρατάξεις που συγκροτούν την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, μπορεί στα λόγια, αν το έκαναν αυτό, να αντιδρούσσαν  στις όποιες αυθαιρεσίες, στην ουσία όμως τους χρησιμοποιούσαν και τους χρησιμοποίησαν ως εκλογικό τους μηχανισμό. Έκαναν τα πάντα να τους προστατέψουν αρνούμενοι να εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για διαγραφή τους , αν ξεκινούσουν διαδικασίες αξιολόγησης.
Έχει ξεχωριστή σημασία λοιπόν η πράξη του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Γ. Σεφέρης" γιατί αντιδρά όπως αρμόζει σε ένα ταξικό σωματείο που  αγωνίζεται πραγματικά για τα συμφέροντα των μελών του και όχι για το πως θα ανελιχθούν τα μέλη του προεδρείου σε  Διευθυντές, Σχολικούς Συμβούλους , Προϊσταμένους Διευθύνσεων, ένα σπορ που το γνωρίζουν άριστα οι συνδικαλιστές των εκάστοτε κυβερνητικών πλειοψηφιών.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου

Απολύσεις σε Αμερική και Ευρώπη

Στις πλάτες των εργαζομένων μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης και τις ζημιές τους μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε Αμερική και Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Στη Βόρεια Αμερική λουκέτο σε 175 καταστήματα θα βάλει η «Gap» τα επόμενα χρόνια -τα 140 εκ των οποίων αφορούν τη φετινή χρονιά- επιφέροντας απολύσεις χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία αντιμετωπίζει μείωση των πωλήσεών της, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 250 θέσεις εργασίας στα κεντρικά της γραφεία, χωρίς να έχει ανακοινώσει ακόμη, πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν συνολικά. Πάντως, στις 31 Γενάρη, η εταιρεία απασχολούσε συνολικά 141.000 υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης, σε περίπου 3.700 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
Η ανακοίνωση για το κλείσιμο των καταστημάτων έρχεται μετά τη διοικητική αναδιάρθρωση στην οποία προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία.
Στη Νορβηγία, η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου «Statoil» ανακοίνωσε πως συνεχίζοντας το πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων, θα περικόψει 1.100-1.500 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να αυξήσει την αποδοτικότητά της και να καταστεί ανταγωνιστικότερη.
Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι θα καταργηθούν άλλες 525 θέσεις συμβούλων, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστούν και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.
Ο ακριβής αριθμός των συνολικών περικοπών και τα τμήματα στα οποία αυτές θα γίνουν θα αποφασιστεί το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Νοέμβρη, σημειώνει η «Statoil».
902.gr

Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, εισηγείται την άρση της ασυλίας του Σ. Ζαριανόπουλου


Στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατηγορείται για συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ3, το 2010
H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη χτεσινή απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου να προτείνει στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου:
«Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου αποφάσισε σήμερα (σ.σ. χτες) να προτείνει η αρμόδια Επιτροπή προς την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έπειτα από το αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να δικαστεί για τις σαθρές κατηγορίες "της παράνομης βίας και διατάραξης οικιακής ειρήνης". Ετσι ονόμασαν την παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ3, στις 4-3-2010, για τη συστηματική απόκρυψη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων του ταξικού εργατικού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Παρά το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή, απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία τον πολιτικό χαρακτήρα της ποινικής δίωξης εναντίον του, που στο πρόσωπό του στοχεύει την πολιτική δράση του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος, η Επιτροπή, χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση, έκρινε ότι "δεν υφίστανται υπόνοιες ότι η δίωξη ασκείται με σκοπό να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητά του". Κι αυτό τη στιγμή που τόσο οι γραπτές δηλώσεις των δημοσιογράφων - παρουσιαστών του δελτίου ειδήσεων, όσο και το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, στις 4-3-2010, που προβλήθηκε στην Επιτροπή, ήταν ατράνταχτη απόδειξη ότι η παράσταση διαμαρτυρίας και η ανάγνωση ολιγόλεπτου απεργιακού δελτίου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των δημοσιογράφων, χωρίς να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του σταθμού.
Δεν περιμέναμε βέβαια το Ευρωκοινοβούλιο να αντιταχθεί στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Το αντιδραστικό αυτό όργανο της ΕΕ πρωτοστατεί μαζί με τους άλλους "θεσμούς" της ιμπεριαλιστικής αυτής ένωσης του κεφαλαίου και τις αστικές κυβερνήσεις στην άγρια επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού σε όλα τα κράτη-μέλη της.
Ο λαός μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για το χαρακτήρα της ΕΕ, τα όργανά της και όσους την εξωραΐζουν και πασχίζουν με όλα τα μέσα να τον κρατάνε δεμένο στα αντιλαϊκά δεσμά της. Οι ανυπόστατες κατηγορίες και οι διώξεις σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ θα πέσουν στο κενό».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το μικρότερο κακό


Στις προτάσεις που κατέθεσε στην τρόικα η κυβέρνηση (παρουσιάστηκαν αποκλειστικά από την «Καθημερινή» και όχι μόνο δε διαψεύστηκαν, αλλά αναπαράχθηκαν από τα κυβερνητικά site) ανάμεσα στ' άλλα προβλέπεται ότι «από τις αναπροσαρμογές στο ΦΠΑ προβλέπονται έσοδα 680 εκατ. ευρώ το 2015 και 1,360 δισ. ευρώ το 2016». Αν αυτό δεν είναι πρόσθετη φοροαφαίμαξη τότε τι είναι; Κι εδώ έχουν ειδικό ενδιαφέρον στοιχεία όπως ότι τα μακαρόνια, μια κατεξοχήν «φτηνή» καθημερινή τροφή, θα φορολογούνται με 23%! Σα να μη φτάνουν αυτά, διαβάζουμε ότι προβλέπεται «αύξηση στο φόρο αλληλεγγύης με προβλεπόμενα επιπλέον έσοδα 220 εκ. για το 2015 και για το 2016 250 εκ.». Η κυβέρνηση επιβάλλει φόρο αλληλεγγύης είτε για να συγκεντρωθεί χρήμα και να ξεχρεωθεί το χρέος των καπιταλιστών, είτε για να συγκεντρωθεί χρήμα, που, ως κρατική επιδότηση, θα δοθεί στους καπιταλιστές για να κάνουν επενδύσεις.

Ολο αυτό η κυβέρνηση το παρουσιάζει σαν μικρότερο κακό, αφού, όπως διατείνεται, οι προτάσεις των δανειστών είναι χειρότερες. Αποδεικνύοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι η λογική του μικρότερου κακού είναι πάντα το όχημα για να συμβιβαστεί ο λαός με το μεγαλύτερο!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Η παλιά ... "καλή" ΕΡΤ είναι εδώ και πάλι.



Αφορμή γι' αυτό το σχόλιο μου έδωσε η  συζήτηση σε πρωινή εκπομπή της  ΕΡΤ1  , στην οποία συμετείχε η Λουίζα  Ράζου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο 902 και παρατηρήστε:
Ξεκινάει να μιλάει η Λουίζα Ράζου. Σημειώστε ότι η όλη παρέμβασή της διαρκεί 9.00 λεπτά
Πρώτη διακοπή της  δημοσιογράφου από 0,36 ως 0,48.
Δεύτερη διακοπή από 1,25 ως 1,38
Τρίτη διακοπή από 1,50 ως 1,58
Τέταρτη διακοπή 2,44 ως 2,55 περίπου
Πέμπτη διακοπή 3,15 ως 3,30
Από το 3,55 μέχρι το 7,00 αναλαμβάνει η Άννα Βαγενά  με μια ακατάσχετη μπουρδολογία . Μάταια προσπαθεί η  σ. Ράζου να βάλει τη συζήτηση σε ένα δρόμο και να δώσει απαντήσεις.
Έκτη διακοπή της δημοσιογράφου από 7,20 ως 7,40
Ποιος ήταν ο στόχος; Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Θύμωσε ο ΣΕΒ!

Ενοχλήθηκε ο ΣΕΒ από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ προχτές στο υπουργείο Οικονομίας σε τέτοιο βαθμό, που όχι μόνο δεν το έκρυψε, αλλά προχώρησε και στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, απαντώντας και για λογαριασμό άλλων (βλέπε: κυβέρνηση, αστικά κόμματα κ.λπ.). Τι πραγματικά, όμως, ενόχλησε το όργανο των βιομηχάνων; Η ίδια η ανακοίνωσή τους είναι αποκαλυπτική.
Υποστηρίζει ο ΣΕΒ ότι «το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα για τα δεινά της Ελλάδας». Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες έχουν όμως συνειδητοποιήσει βαθιά και πιστεύουν ακράδαντα το ακριβώς αντίθετο. Ότι, δηλαδή, η επιχειρηματικότητα, η οικονομία, που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο την επίτευξη του μέγιστου κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, είναι υπεύθυνη για τα δεινά των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας. Αυτή η οικονομία, από την οποία μια χούφτα καπιταλιστές, που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, σωρεύει τον κοινωνικό πλούτο για πάρτη της, την ίδια στιγμή σωρεύει βάσανα, φτώχεια και δυστυχία για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Απάντηση του ΠΑΜΕ σε όσους συκοφαντούν


Απάντηση στα σχόλια και τις δηλώσεις που έσπερναν διάφορα παπαγαλάκια της κυβέρνησης χθες, Πέμπτη, δίνει το ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου αναφέρει:

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

H απάντηση του ΣΕΒ στο ΠΑΜΕ για το γιγαντοπανό


Δεν έχει σημασία  αυτή καθεαυτή η απάντηση του ΣΕΒ  στο ΠΑΜΕ , όσο  το γεγονός ότι αναγκάστηκε να απαντήσει. 
Διαβάστε την απάντηση τους. Πραγματικά είναι ανάξια σχολιασμού. Σημαίνει όμως πολλά αν την δεις με άλλη οπτική.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΚΑΙ ΑΥΤΌ  ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΕΒ

"Μετά από έξι χρόνια κρίσης και ύφεσης, το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα για τα δεινά της Ελλάδας, επισημαίνει ο ΣΕΒ σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή ανάρτηση πανό στο υπουργείο Οικονομικών από το ΠΑΜΕ, με υβριστική όπως αναφέρει αναφορά στον Σύνδεσμο.
"Είναι φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα να παρουσιάζεται ο ΣΕΒ ως εχθρός του λαού, όταν οι επιχειρήσεις μέλη του, παρέχουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα δημόσια έσοδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης", προσθέτει ο Σύνδεσμος και καταλήγει:
"Η στείρα λογική του ΠΑΜΕ που επιμένει στους ταξικούς διαχωρισμούς της Ελληνικής κοινωνίας οδηγεί σε αδιέξοδα. Έφθασε η ώρα να τελειώσουν οι συλλογικές ψευδαισθήσεις, που καλλιεργούνται σκόπιμα καθ' όλη την περίοδο της κρίσης και να συστρατευθούμε όλοι -πολιτικοί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι- σε ένα κοινό όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης".