Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Με επικοινωνιακά τρικ δεν θερμαινόμαστε !!! Να δοθεί λύση ΤΩΡΑ στη θέρμανση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και των Εστιών

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης παραμένει χωρίς θέρμανση εδώ και 2 χρόνια, καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία. Επειδή δηλαδή δεν τα βρίσκουν ΤΕΙ-εργολάβοι, 16.000 φοιτητές αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι κάνουν μάθημα σε κυριολεκτικά παγωμένες αίθουσες και αμφιθέατρα.
Με αφορμή αυτή την κατάσταση, το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί ότι θα πρέπει να τις εγκαταλείψουν μέχρι την 1η Μάρτη, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν.
Δεν ανεχόμαστε αυτή την άθλια κατάσταση! Τα ψίχουλα που δίνουν οι πετσοκομμένοι  προϋπολογισμοί και οι περικοπές στην φοιτητική μέριμνα έχουν οδηγήσει τις σχολές μας ένα βήμα πριν το λουκέτο! Η λειτουργία των σχολών μας εξαρτάται από τα κέφια των εργολάβων.
Φτάνει πια! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε να μας διαλύουν τις σπουδές. Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια να δώσουν λύση χωρίς άλλες καθυστερήσεις.Οργανωμένα, μαχητικά, μαζικά, μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους να παλέψουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζουν. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα δίκαια αιτήματά τους.
Απαιτούμε:    
  • Να μπει εδώ και τώρα πετρέλαιο στο ΤΕΙ.
  • Άμεση ενοικίαση δωματίων για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των εστιών.
  • Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης παραμένει χωρίς θέρμανση εδώ και 2 χρόνια, καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία. Επειδή δηλαδή δεν τα βρίσκουν ΤΕΙ-εργολάβοι, 16.000 φοιτητές αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενοι κάνουν μάθημα σε κυριολεκτικά παγωμένες αίθουσες και αμφιθέατρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: