Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ




















Ήταν σχεδόν αναμενόμενο, συνηθίζεται άλλωστε, διάφοροι φίλοι ή «φίλοι» του κόμματος να απευθύνουν νουθεσίες διακατεχόμενοι από την «αγωνία» του οπαδού, του φίλου, … για την συρρίκνωση ή την εκλογική αποτυχία , όπως το 2012 ή την «καθήλωσή» του σε «ποσοστά θλίψης».
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αφορμή για να γράψω κάποια πράγματα μου έδωσε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ με τίτλο «Το ΚΚΕ με το μάτι τού…απέξω», από τον κ. Άρη Σκιαδόπουλο.
Ξεκινώντας θα ήθελα να προτείνω στον αρθρογράφο να μελετήσει την ιστορία του κόμματος όπως αποτυπώθηκε στο βιβλίο ««ΔΟΚΙΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, Β΄ ΤΟΜΟΣ 1949-1968». Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει και να μην προβαίνει σε απαράδεκτους υπαινιγμούς, που αν μη τι άλλο δε συνάδουν με άτομο που έζησε την ιστορία, αφού ψηφίζει, όπως λέει, εδώ και 60 χρόνια. Λίγη προσοχή λοιπόν κύριε Σκιαδόπουλε και περισσότερη μελέτη , από τη μεριά σας , δε θα έβλαπτε.

Στη συνέχεια θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ παλιότερα, συζητούσαμε και συζητάμε από την εποχή της διάσπασης . Εννοώ φυσικά τη «συζήτηση» στους μαζικούς χώρους. Εκεί που δίνονταν και δίνονται οι πραγματικές μάχες και που καθένας φανερώνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αν μπορώ με λίγα λόγια να περιγράψω την τακτική τους θα έλεγα ότι με περισσό ενθουσιασμό πλαισίωναν τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Όλους αυτούς , από την εποχή Κανελόπουλου, Κουτσούκου κλπ, που στη συνέχεια σαν στελέχη της κυβέρνησης εφάρμοσαν αντιλαϊκά μέτρα. Ελπίζω να θυμάστε πως σε μόνιμη βάση ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ λειτούργησε ως συμπληρωματικός «αριστερός» λαχανόκηπος της ΠΑΣΚ . Σε πόσες και πόσες συγκεντρώσεις δεν πορεύτηκαν παρέα όλες αυτές οι δυνάμεις που έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να «θάψουν» το κίνημα. Τέτοιοι ήταν αυτοί που μας εγκαλείς γιατί δεν συζητάμε μαζί τους.
Να σου υπενθυμίσω ότι ,όπως είπε ο Γραμματέας του κόμματος δεν έχουν καμιά δουλειά η σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΔΣΕ με τις σημαίες ΕΕ και ΝΑΤΟ. Εσείς κύριε Σκιαδόπουλε , που ζήσατε το αποτέλεσμα της Αμερικανονατοϊκής παρέμβασης στην Ελλαδα και στην Κύπρο , που ίσως είδατε γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου τα γνωστά συνθήματα,νιώθετε καλά και θεωρείτε αριστερό κάποιον που στέκεται προσοχή μπροστά σημαία του ΝΑΤΟ ( με την ευρεία έννοια βέβαια). Αν γυρίσουμε λίγα χρόνια πριν θα δούμε ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δικαιολόγησε τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία ή παλιότερα έπαιξε εθνικιστικά παιχνιδάκια με την περίπτωση της Μακεδονίας. Επιμένεις να θεωρείς λοιπόν αριστερό, με την κλασική έννοια , όχι την Παγκάλεια, τον ΣΥΡΙΖΑ , αναφέροντας με «αριστερό δέος» την καταγωγή του από το ΚΚΕ;
Το γεγονός ότι αποδίδεις στο ΚΚΕ , «ομφαλοσκόπηση» , «εικονομαχίες» και «εικονολατρείες», φανερώνει άτομο που ή έβλεπε μονίμως τηλεόραση τόσα χρόνια, αγνοώντας τους ηρωϊκούς απεργιακούς αγώνες των κομμουνιστών, όταν απεργούσαν πολλές φορές μόνο αυτοί, για τα καθημερινά προβλήματα των πλατιών λαϊκών μαζών ή απλά αναπαράγεις ΣΥΡΙΖΑίικες αρλούμπες, ατόμων που έβγαλαν ρίζες στον καναπέ τους , περιμένοντας να πέσει η εξουσία στα χέρια τους σαν ώριμο φρούτο, πράγμα που έγινε.
Αυτά τα λίγα . Δε θα ήθελα να επεκταθώ σε ατέρμονες θεωρητικολογίες. Νομίζω πως οι οπαδοί και τα μέλη του κόμματος που δώσαμε τη μάχη και αντιμετωπίσαμε προβοκάτσιες, λασπολογίες, ψέματα… από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλη την προεκλογική περίοδο, ακόμα περισσότερο παλιότερα στις πλατείες των «αγανακτισμένων» ξέρουμε το είδος , το ύφος και το ποιόν όλων αυτών που μας καλείται να κουβεντιάσουμε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΕΞΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΕΣΥ κ. ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΕ ΣΤΑΣΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ , ΤΟΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: