Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εκπτώσεις...

΄Αρχισαν  να ράβουν τα κουστούμια και να γυαλίζουν τις καρέκλες οι ΣΥΡΙΖΑίοι και η συνιστώσα τους, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Ναι,ναι αυτοί που ήταν στα κεραμίδια ανεβασμένοι για τις επιπτώσεις από το μνημόνιο, για όσα θα καταργούσε με ένα άρθρο ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή , για επαναφορά στα προ μνημονίου επίπεδα των μισθών , των συντάξεων, και άλλα τέτοια. Έπρεπε να τους βλέπατε στις Γενικές Συνελεύσεις, πως  με το μαχαίρι στα δόντια ήταν έτοιμοι να κατασπαράξουν την αστική εξουσία. Ωραίες εποχές. Τώρα που είναι έτοιμοι να πηδήξουν στις κυβερνητικές καρέκλες,άρχισαν το στρίβειν δια του αρραβώνος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως γίνονται γελοίοι, αφού σε  τέτοια κόλπα διέπρεψαν  οι ΠΑΣΚίτες με το περίφημο "άλλο το εφικτό ,άλλο το όραμα". Αν ονειρεύονται οι νεοΠΑΣΟΚοι  ημέρες μακροημέρευσης με παλιοκαιρισμένα  φτηνά  Κουτσογιωργίστικα κολπάκια, πλανώνται πλάνην οίκτραν.
Διαβάστε το δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για τα κατωρθώματά τους στην ΟΛΜΕ
Ξέρουν αυτοί...
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ πριν από μερικές μέρες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έθεσαν ζήτημα να οργανωθούν κινητοποιήσεις με αιτήματα αιχμής την αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα προηγούμενα χρόνια (επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, του 13ου και 14ου μισθού, να αρθούν οι περικοπές στο εφάπαξ και στα ασφαλιστικά ταμεία). Ποιοι στάθηκαν απέναντι σ' αυτήν την πρόταση; Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ) και των «Παρεμβάσεων». Οι εκπρόσωποί τους διαφώνησαν να διατυπώσει η Ομοσπονδία το αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών. Το επιχείρημα των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι τα αιτήματα του κλάδου έχουν διαμορφωθεί από το συνέδριο και ότι τέτοιο αίτημα - για αναπλήρωση των απωλειών - δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. Στη συνέχεια, μαζί με τις «Παρεμβάσεις», δήλωσαν ότι το αίτημα του συνεδρίου για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων είναι αρκετό και ότι δε χρειάζεται να διαμορφωθεί αίτημα για αναπλήρωση των απωλειών. Βέβαια, όλα αυτά είναι υπεκφυγές. Το κύριο είναι ότι οι δυνάμεις αυτές στρώνουν από τώρα το ...κρεβάτι τους, για να είναι έτοιμο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Επειδή ακριβώς ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα αίτημα για αναπλήρωση απωλειών, προσαρμόζουν από τώρα το πλαίσιο πάλης στα όρια της διακυβέρνησης που ξέρουν ότι θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό, όμως, σέρνουν το κίνημα να κατεβάσει κι άλλο την απαιτητικότητά του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα που θα του πετάει κάθε φορά μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: