Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


«Αναμφισβήτητα το πρόβλημα αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και δεν θα πω για αλληλεγγύη, είναι και δικό μας πρόβλημα, πρόβλημα όλων. Καμία εφησύχαση, καμία επανάπαυση μπροστά στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ανασταλούν για λίγες μέρες οι διακοπές ρεύματος. Θα κάνουν κάποιον υποκριτικό ελιγμό για τα μάτια του κόσμου.
Εμείς ζητάμε να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους, διότι δεν έχει κανείς δικαίωμα απέναντι σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα να το κόβει, γιατί δεν πληρώνει κάποιος ένα χαράτσι ή να θέλετε επειδή δεν πληρώνει και την εφορία. Δεν μπορεί η ποινή να είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Αύριο θα μας βάλουν χαράτσι και στο νερό και θα χάσουμε μαζί με το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.
Έσοδα μπορεί να αποκτήσει και πολύ περισσότερα το κράτος. Με τον προϋπολογισμό έχει μειώσει τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, έχει αυξήσει τους αβάστακτους φόρους στα λαϊκά στρώματα. Επομένως ας βάλει 45% φόρο στο μεγάλο κεφάλαιο, ας καταργήσει μια σειρά απαλλαγές, όπως π.χ. τους εφοπλιστές. Δεν μπορεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που δεν μπορούν, αλλά δεν πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που με θυσίες θα πληρώσουν το χαράτσι. Είναι παράνομο, πρέπει να καταργηθεί και από αυτή την άποψη μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ πρέπει να υψώσουμε την ίδια σιδερένια γροθιά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, με όποιο τίμημα κι αν υπάρχει αυτό το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί».
Κα Παπαρήγα μοιάζει να γιγαντώνεται το κύμα με τους δημάρχους που καλούν τους δημότες να μην πληρώσουν το χαράτσι. Ποια είναι η άποψή σας γι' αυτό;
«Πολύ καλά κάνουν. Θα έλεγα η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων οι οποίοι βγήκαν με τη ψήφο των δημοτών, οι οποίοι υποσχέθηκαν όλοι δικαιοσύνη αυτό πρέπει να το δείξουν στην πράξη. Και οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν αυτή την τάση που υπάρχει σήμερα σε τουλάχιστον 40-50 δήμους σε όλη την Ελλάδα. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά και να αντέξουμε και τον φόβο μήπως μας κόψουν το ρεύμα. Να μην πληρώσουμε».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: