Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Θάνατος Μπιν Λάντεν. Μια λίγο περίεργη ιστορία.

Στη φωτογραφία βλέ[ετε την έπαυλη στην όποία ζούσε ο Μπιν Λάντεν.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε καποιες λεπτομέρειες του "κρησφύγετου" όπως τις διαβάσαμε στη Ναυτεμπορική.
"Η κατοικία βρίσκεται στο Αμποταμπάντ, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βόρεια του Ισλαμαμπάντ, όπου κατοικούν απόστρατοι αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.
Το κτήριο είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από άλλες κατοικίες της περιοχής. Περιβαλλόταν από ψηλούς τοίχους με αγκαθωτό σύρμα και εσωτερικοί φράκτες χώριζαν τα επιμέρους οικήματα στο εσωτερικό. Οι κάτοικοι έκαιγαν τα σκουπίδια τους, αντί να τα αφήνουν, όπως οι υπόλοιποι γείτονες στις υπηρεσίες περισυλλογής."

Μα υποτίθεται πως όλη η υφήλιος γνώριζε ότι κρυβόταν σε  μια από τις χιλιάδες σπηλιές των δύσβατων βουνών του Πακιστάν και του Αφγανιστάν. Αν είχατε δε παρατηρήσει τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης όταν αναφέρονταν στο όνομα του, τον έδειχναν να περπατάει σε βουνά. Φαίνεται πως  η προσωποποίηση του απόλυτου κακού ζούσε άνετα και ...διακριτικά...μόνο οχτώ  φορές μεγαλύτερη ήταν η έπαυλη του από τις άλλες, έτσι για να μη δίνει και στόχο και μάλιστα σε συνοικία Πακιστανών απόστρατων αξιωματικών, άρα καλά φυλαγμένη περιοχή, μη γίνει και καμιά στραβή!
Έδωσε , λέει, εντολή ο Ομπάμα να τον σκοτώσουν. Το πτώμα μάλιστα τοποθετήθηκε σε σάκκο και πετάχτηκε στη θάλασσα. Η όλη ιστορία μοιάζει περισσότερο με εκτέλεση συνεργάτη της ΣΙΑ, του οποίου έκλεισαν το στόμα (αν τον σκότωσαν) με συνοπτικές διαδικασίες , προκειμένου να μη μιλήσει. ΄Οσον αφορά τώρα την περίφημη φωτογραφία του νεκρού, ήταν πλαστή. Τα ερωτηματικά για την υπόθεση αυτή όσο περνούν οι μέρες θα πληθαίνουν.
Τώρα που σκοτώθηκε ο δαίμονας και ο κόσμος έγινε ασφαλέστερος το δόγμα περί τρομοκρατίας αλλάζει; ΄Οχι απαντούν διάφοροι  αμερικάνοι αξιωματούχοι γιατί αυτοί που ακολουθούν είναι ακόμα χειρότεροι.Πρέπει λέει να  προσέχουμε περισσότερο και να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα για να αποφύγουμε  την εκδίκηση της Αλ Κάιντα. Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή , ζωντανός ο Μπιν Λάντεν ήταν χρήσιμος, αλλά πεθαμένος (αν είναι , προσωπικά διατηρώ ζωηρότατες αμφιβολλίες. Θυμηθείτε πως διέσυραν νεκρό τον Τσε για να βεβαιωθεί ο κόσμος για την  νίκη των Αμερικάνων και για να κάμψουν το ηθικό των απανταχού επαναστατών. Πώς και δεν έκαναν το ίδιο για τον Μπιν Λάντεν , αλλά εξαφάνισαν το πτώμα του, ή το υποτιθέμενο πτώμα του;) είναι δυο φορές χρήσιμος.
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις μου παρακολουθώντας την υπόθεση. Θα δούμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: