Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για το ΠΑΜΕ η επιλογή υης Αθήνας για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Και βέβαια η επιλογή έχει να κάνει για την αγωνιστική παρουσία του ΠΑΜΕ που τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά αναπτύσσεται με άλματα. Είναι γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις του  έχουν ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας.

Aποσπάσματα απο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη
Χαιρετισμός του Ραούλ Κάστρο στο 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ
Τους πιο θερμούς του χαιρετισμούς απευθύνει ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, εκ μέρους των Κουβανών επαναστατών με επιστολή του που απευθύνει προς τον ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και τους συνέδρους του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ, που ξεκίνησαν οι εργασίες του στην Αθήνα.
Ο χαιρετισμός του έχει ως εξής:
«Σύντροφε Γιώργο Μαυρίκο, Γενικέ Γραμματέα στης Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας
Σεβαστοί αντιπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου:
Σας ευχαριστούμε για την ευγενική χειρονομία να μας καλέσετε σε αυτό το παγκόσμιο ραντεβού των εργαζομένων, οι συζητήσεις και ανταλλαγή εμπειρίας του οποίου έχουν τεράστια αξία στη συγκυρία που διανύουμε με δεδομένο ότι είσαστε οι πρωταγωνιστές της Ιστορίας ως η επαναστατική πρωτοπορία των λαών.
Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα δράσης που θα καταληχθεί στο Συνέδριο θα συμβάλει να ενισχυθεί η πάλη για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη.
Οι επαναστάτες της Κούβας αυτή την περίοδο είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον της επικαιροποίησης του δικού μας οικονομικού μοντέλου και προχωράμε μια βαθιά διαδικασία για την ισχυροποίηση των βάσεων του δικού μας σοσιαλιστικού συστήματος, που έχει ως βασική επιδίωξη την ευημερία του λαού μας.
Στο όνομα όλου του κουβανικού λαού και ειδικότερα των Κουβανών εργαζομένων που έχουν "μπει στα γεμάτα" σε αυτή την αποφασιστική μάχη, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.
Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους, Ραούλ Κάστρο Ρους».

Μεγάλο το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το συνέδριο
Το μεγάλο ενδιαφέρον για το Συνέδριό μας, εκφράστηκε ακόμα με τις προτάσεις, τα γραπτά κείμενα που έφτασαν στα κεντρικά γραφεία από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από μικρές και μεγάλες οργανώσεις, από στελέχη μας και πολλούς φίλους μας. Συνολικά λάβαμε 1.850 σελίδες προτάσεις και παρατηρήσεις. Πολλοί αντιπρόσωποι μέχρι σήμερα έχουν ήδη ζητήσει να είναι ομιλητές στο Συνέδριό μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τις προτάσεις σας. Τέσσερις μέρες εδώ στην Αθήνα, θα τις συζητήσουμε όλες, θα κουβεντιάσουμε με βάση όλα τα κεντρικά ντοκουμέντα. Θα πάρουμε αποφάσεις και θα εκλέξουμε την ηγεσία της ΠΣΟ για τη νέα πενταετία.
Θα κάνουμε ένα συνέδριο ταξικό, ανοιχτό, δημοκρατικό, όλοι μαζί εργάτες, άντρες και γυναίκες, αγωνιστές από όλους τους κλάδους που έχουμε εθελοντικά στρατευτεί στις γραμμές του ταξικού αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό

(Ευχαριστώ το σύντροφο  Παναγιώτη για τις φωτογραφίες)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O λογαρασμιος στους εχοντες και κατεχοντες.

JohnyQ είπε...

[6.04.2011] Initiation ceremony of the 16th Congress