Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

H κεντροαριστερά και η ΑΥΓΗ.

Σε αυτό τον τόπο τελικά ισχύει, ότι δηλώσεις είσαι ή το κατά Μητσοτάκη ρηθέν "μετά πό 10 χρόνια ποιος θα θυμάται......." ή  αυτό που λέει ο Μηλιώκας, "να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες".  Το λέω αυτό γιατί διάβασα το παρακάτω άρθρο στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, του οποίου παραθέτω χαρακτηριστικό τμήμα στο τέλος του άρθρου και το υπόλοιπο το διαβάζετε στο παρακάτω link.
Ο τίτλος του άρθρου είναι:  Οι κεντροαριστεροί πάντα για τη βρόμικη δουλειά 
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς και από πού να πρωτοαρχίσει;

-Από την εργολαβία του ΣΥΝ  και κάποιων κεντροαριστερών εφημερίδων, μετά τη διάσπαση  , για την  κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ; Μέχρι και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εμπόριο όπλων επικαλέστηκαν.
-Από την παγίδα του 3% που έστησαν μαζί όλοι για το ΚΚΕ και τελικά πέφτει μέσα ή γυροφέρνει να πέσει ο ΣΥΝ;
-Από τους πανηγυρισμούς της κεντροαριστεράς (ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ) όταν εκλέχτηκε ο Κλίντον;
-Από την συμπόρευση  με όλη την  ευρωπαϊκή κεντροαριστερά στους βομβαρδισμούς και στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας;
-Από την υιοθέτηση της περίφημης υπόθεσης "Γερμανός";
-Από την συμπόρευση με του ΓΣΕΕδες και ΑΔΕΔΥδες  και την υπογραφή επάισχυντων συμφωνιών με το ΣΕΒ;
-Από τις κοινές υποψηφιότητες σε τόσες και τόσες δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές ;
Όλα αυτά δεν ήταν έργα της ελληνικής κεντροαριστεράς; Μιας κεντροααριστεράς που προσπαθησε να κάνει τη βρομικη δουλειά της κατασυκοφάντησης ή και της διάλυσης του ΚΚΕ.; Ξεχάσατε ε;
Πόσες και πόσες φορές δεν πήγαν γονατιστοί στο ΠΑΣΟΚ ικετεύοντας τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης στην Ελλάδα; Βέβαια ένα κομμάτι πήγε και συνεργαστηκε στις δημοτικές εκλογές, πρόσφερε στο ΠΑΣΟΚ κάποιες "ανεξάρτητες"  δημαρχίες κλπ και νάτοι τώρα οι ΠΑΣΟΚοι να επικαλούνται εκλογικά αποτελέσματα για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους.
Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε όλα αυτά; Τώρα τι θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά; Τώρα σας έπιασε άλλος πόνος. Ο πόνος της ενωμένης αριστεράς. ΡΕ ΟΥΣΤ! Βρέθηκαν και κάποιοι  διαθέσιμοι  "αριστεροί" blogger  και ξαμοληθήκατε για συνεργασία με αυτούς που κάποτε κατηγορούσατε ότι "τα έπαιρναν από τη Μόσχα, έκαναν εμπόριο όπλων, έχουν μετοχές στο ΓΕΡΜΑΝΟ, κλπ". 
Είναι κατανποητή η αγωνία σας να σώσετε το "τομάρι" σας. Ψάξτε αλλού όμως. Οι πόρτες του ταξικού κινήματος είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

Οι κεντροαριστεροί πάντα για τη βρόμικη δουλειά 

Το περιστατικό ανάγεται στο μακρινό 1963. Νοέμβριος του 1963, προεκλογική περίοδος. Πολιτευόμενος της "Ένωσης Κέντρου" του Γεωργίου Παπανδρέου (μετέπειτα υφυπουργός του) μιλούσε στην πλατεία πρωτεύουσας εκλογικής περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας. Όταν ομάδα "αντιφρονούντων" οπαδών της ΕΡΕ άρχισε να τον αποδοκιμάζει αποκαλώντας τον "συνοδοιπόρο" (προς γνώσιν των νεότερων εκ των αναγνωστών μας, ως "συνοδοιπόροι" χαρακτηρίζονταν την εποχή εκείνη από τη δεξιά αλλά κι από τις επίσημες αρχές, οι κεντρώοι που συνεργάζονταν ή ήταν ανεκτικοί απέναντι στην αριστερά). Ο κεντρώος πολιτευόμενος διέκοψε τότε την ομιλία του και αποστόμωσε τους επικριτές του λέγοντας: "Όταν εμείς πιάσαμε τον Μπελογιάννη, τον εκτελέσαμε, ενώ εσείς πιάσατε τον Γλέζο και τον αφήσατε ελεύθερο". Ο πολιτευόμενος της "Ένωσης Κέντρου" αποκατέστησε πράγματι την ιστορική αλήθεια. Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα...
Σήμερα ευτυχώς ο κόσμος προχώρησε, άλλαξαν οι εποχές. Δεν έχουμε πια έκτακτα στρατοδικεία, δεν έχουμε βασιλικούς επιτρόπους, δεν έχουμε εκτελέσεις αριστερών. Είναι όμως κάποια πράγματα που -για λόγους μεταφυσικούς ίσως;- δεν άλλαξαν με τίποτα από τότε. Ότι για παράδειγμα στην Ελλάδα (μόνο στην Ελλάδα άραγε;) οι κεντροαριστεροί αναλαμβάνουν πάντα τη βρόμικη δουλειά.

2 σχόλια:

Λευτέρης-Δικαίος είπε...

Μπερδεύτηκα κάπως με την ανάρτησή σου, χωρίς όμως να φταις εσύ γι' αυτό. Πρώτα απ' όλα φταίει ο ΣΥΝ και η «ΑΥΓΗ», που τάχα αποστασιοποιούνται από τους κεντροαριστερούς (τουλάχιστον στο υπό συζήτηση άρθρο, γιατί αλλού...) και παριστάνουν τους αριστερούς. Δεύτερον, φταίω κι εγώ που από λάθος διάβασα «Κεντροαριστερά και η ΑΥΓΗ». Βλέπεις, μου ερχόταν πιο ταιριαστός ένας τέτοιος τίτλος, μου ερχόταν πιο φυσιολογικό η «ΑΥΓΗ» να τοποθετείται κεντροαριστερά παρά να αντιδιαστέλλεται προς την κεντροαριστερά.
Όσο γι' αυτό το «οι κεντροαριστεροί αναλαμβάνουν πάντα τη βρόμικη δουλειά», έτσι είναι πράγματι. Αλλά οι συνασπισμένοι, αν δεν θέλουν να λέγονται κεντροαριστεροί αλλά αριστεροί, ας μας επιτρέψουν να τους λέμε "αριστερούς" (σε εισαγωγικά, ψευτοαριστερούς δηλαδή). Οπότε να συμπληρώσουμε την παραπάνω φράση: «οι κεντροαριστεροί και οι "αριστεροί" αναλαμβάνουν πάντα τη βρόμικη δουλειά». Φυσικά αυτά αφορούν τις ηγεσίες του χώρου και όχι όσους τις ακολουθούν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

To νόημα του τίτλου έχει σχέση με την "σύγχρονη" άποψη της ΑΥΓΗΣ για την..κεντροαριστερά. Ο τρόπος που προσπαθεί να ξεφορτωθεί το στίγμα της "κεντροαριστεράς"